1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 2. YDÜ Rallisi yapıldı
2. YDÜ Rallisi yapıldı

2. YDÜ Rallisi yapıldı

Geçtiğimiz haftasonu Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin organize ettiği, 2. Yakın Doğu Üniversitesi Klasik Otomobil Rallisi yapıldı.

A+A-

Çağın Özılgaz

En Prestijli yarışlardan biri olan YDÜ Rallisi’nde, Yakın Doğu Üniversitesi, Klasik Otomobil Müzesine ait 15 Klasik otomobilin de katılımıyla 59 ekip start aldı.

Başlangıç ve bitişinin Lefkoşa Dereboyu Caddesi’nde bulunan Near East Bank önünde yapılan rallide ekipler 5 sabit hız testinde birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştı. Öğle arasının Girne Eziç Premium Restaurant’ta yapılan organizasyonun ödülleri ise ertesi akşam titizlikle hazırlanan görkemli bir törenle, yenilenmiş Yakın Doğu Üniverstiesi Klasik Otomobil Müzesi içerisinde yapıldı.

Zorlu yarış sonunda birinciliği, 2015 KTKOD Genel Klasman Şampiyonu Savaş – Asiye Dağlı çifti 1974 model Volkswagen Karmann Ghia marka otomobilleriyle en yakın rakiplerine 9 saniye fark atarak kazandılar. İkinciliği 1979 Mercedes araçlarıyla Ali – Pembe Kelebek çifti , üçüncülüğü ise 1971 Volkswagen Variant araçlarıyla Arcan Yiğit – Hüseyin Tünar ikilisi elde etti. Dereceye girenler kupalarını Bayındırlık ve Ulaştıma Bakan Hasan Taçoy, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Günsel ve KTKOD Başkanı Olgun Biçak’dan aldılar.

-------

2. Veleddin Hüdan Anı Off Road yarışı yapıldı

Geçtiğimiz haftasonu 2015 sezonunun ikinci Off Road yarışı, Kuzey Kıbrıs Off Road Derneği’nin üyelerinden merhum Veleddin Hüdan anısına, Alagadi parkurunda yapılan yarışla gerçekleşti. Ani yükselen hava sıcaklığına rağmen yarışa katılan 27 araçla heyecan tavan yaptı ve seyircilerin büyük ilgisi ile Alagadi parkuru doldu taştı.

3 kategori üzerinden yapılan yarışta sırasıyla S1, S2 ve S3 kategorileri vardı. Motor güçlerine göre ayrılan kategorilerde en düşük kategori S1 kategorisiydi fakat rahmetli Veleddin Hüdan’ın 15 yaşındaki oğlu Hüda Hüdan, Hasan Reyhan’ın co-pilotluğunda bu kategoride katıldığı yarışta günün en iyi 4’üncü derecesini elde ederek takdir topladı.

S2 kategorisinde Ecevit Ormanlı – Cemal Çevik ilk sırada yer alırken, günün en iyi derecesi ilk yarıştan da galibiyetle ayrılan Ahmet Baştaş – Orhun Paralik ikilisinden geldi.

Bu haber toplam 1386 defa okunmuştur