1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 1-1’lerini yediler
1-1’lerini yediler

1-1’lerini yediler

Süper Lig’de bir türlü beklenen futbolu sahaya yansıtamayan Türk Ocağı ile Küçük Kaymaklı maçından galip çıkmadı.

A+A-

Fotoğraf: Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’in 9’uncu haftasında Türk Ocağı ile Küçük Kaymaklı 1-1 berabere kaldı. Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanan karşılaşmada Türk Ocağı’nın golünü Dino Peter kaydederken, Küçük Kaymaklı’nın golü Şevket Anday’dan geldi. Türk Ocağı aldığı beraberlikle puanını 7’ye yükseltirken, Küçük Kaymaklı da 9’uncu hafta sonunda puanını 11’e yükseltti.

***

TÜRK OCAĞI 1-1 KÜÇÜK KAYMAKLI

Stat: 20 Temmuz Stadı

Hakemler
Osman Özpaşa ***
Hakkı Emir ***
Sertan Alkın ***

Goller: Dk.13 Dino Peter (Türk Ocağı) – Dk.41 Şevket Anday (Küçük Kaymaklı)

Sarı kartlar: Dk.60 Mehmet Uçar (Türk Ocağı) - Dk.23 Şevket Anday, Dk.55 Taner Bingöllü, Dk.90 Ali Akbulut (Küçük Kaymaklı)

Türk Ocağı
Cenk Yılmaz **
Muhammed U. **
(Dk.77 Aksel *)
Kaan Arsu **
Mustafa Akış **
Yunus İleli **
Mehmet Uçar **
Ertaç Taşkıran **
Mustafa Ercan **
(Dk.46 Cedric **)
Murat Gertik **
(Dk.57 İlker *)
Dino Peter ***
İsmet Düzce **

K.Kaymaklı
Hasan Piro **
Şevket Anday **
(Dk.61 Özder *)
Taner Bingöllü **
Ahmet Can **
Yusuf Palaz **
Hüseyin Adal **
Ali Akbulut **
Remzi B. **
Bayram Anday **
(Dk.78 Tuğrul *)
Mustafa Yaşınses *
(Dk.64 M.Arnavut *)
Samuel Zokou **

***

MAÇIN HİKAYESİ

K-Pet Süper Lig’in 9’uncu haftasında bir türlü sahaya istedikleri futbolu yansıtamayan Türk Ocağı ile Küçük Kaymaklı karşılaştı. Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanan maçta özellikle ilk yarıda golü Dino Peter’le erken bulan Türk Ocağı bu dakikadan sonra kalesinde pozisyonlar görse de bunların çok fazla etkili ve tehlike yaratan pozisyonlar olmaması rakibin gol bulmasını engelledi. Ancak genç futbolcu Şevket Anday’ın ilk yarının son bölümünde yaptığı orta bir anda herkesi şaşırttı ve kaleye yöneldi. Direğe çarpan topun ağlara gitmesi Kaymaklı’nın soyunma odasına eşitlikle gitmesini sağladı. İkinci yarıda iki takım da pozisyonlar bulmayı başarsa da bunlardan sonuç çıkaramadı ve karşılaşma ilk yarıda atılan gollerle 1-1 sona erdi

 

***

 

ÖN PLANA ÇIKTI
Dino Peter (Türk Ocağı)
Türk Ocağı’nın yabancı futbolcusu takımının galibiyeti için çok uğraştı. Golünü de atmasına rağmen galibiyeti getiremedi. Son dakikaya kadar çok koştu mücadele etti..

 

***

BEKLENENİ VEREMEDİ

Mustafa Yaşınses (K.Kaymaklı)
Beklenen Mustafa Yaşınses’ten çok uzakta bir performans sergiledi. Klasını konuşturamadı. Takımının kendisinden beklediği oyunu gösteremedi. Formsuzluğunu sürdürdü.

MAÇIN YORUMU


Hasan KÜÇÜK


TOL şans golüne boyun eğdi…
Türk Ocağı geçtiğimiz hafta aldığı galibiyete bir yenisini daha eklemek için konuk ettiği Kaymaklı karşısında galip duruma geçse de oyun içerisinde elde ettiği pozisyonları iyi değerlendiremedi ve Kaymaklı'dan Şevket'in orta şut karışımında kalesinde gördüğü golle rakip Kaymaklı ile puanları paylaştı.
Küçük Kaymaklı takımı Türk Ocağı karşılaşmasına kırmızı kart cezalısı Mehmet Kaygısız ve sakat olan genç oyuncusu Bahadır Göçben’den yoksun olarak çıktı. Türk Ocağı’nda ise kart cezalısı Salih Say yoktu.
Yıllardır hücum bölgesinde görmeye alıştığımız Ertaç Taşkıran’ın geri dörtlüde başladığı karşılaşmada her iki takımda temkinli ve üç puanı almak puan cetvelinde üst sıralara tırmanma arzusu ile mücadele etti.
Tempolu başlayan karşılaşmada daha atak olan ve tehlike yaratan Türk Ocağı Dino Peter ile pozisyonlar bulmaya başladı. Peter sağ kanattan aldığı topla Küçük Kaymaklı defansının tüm engellerini aştı. Küçük Kaymaklı kalecisi Hasan Piro ile karşı karşıya kaldığı anda sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek takımını öne geçirmeyi başaran golü kaydetti.
Küçük Kaymaklı kalesinde gördüğü golden sonra ataklar geliştirdi uzun toplarla ve doldur boşalt ile Türk Ocağı kalesinde pozisyonlar yarattı. Ancak Türk Ocağı defansı yerinde hareketlerle bu pozisyonları tehlike olmadan bitirdi.
Ancak dakikalar 41'i gösterdiğinde sağ kanattan ileriye çıkan genç oyuncu Şevket Anday Türk Ocağı ceza alanına topu orta şut karşımı gönderdi. Top kaleci Cenk Yılmaz’ı geçerek yan kale direğine çarptı ve filelere gitti. Bu golle karşılaşmada eşitlik sağlandı ve ilk yarı da tamamlanmış oldu.
Türk Ocağı takımı ikinci yarıya oyuna Cedric Tamnet'i alarak başladı. Küçük Kaymaklı oyun içerisinde yapmış olduğu değişikliklerle rakibinin geliştirdiği ataklarda defans güvenliğini elden bırakmadı. Türk ocağı takımının ataklarını yerinde hareketlerle önlemesini bildiler.
Karşılıklı atakların geliştirildiği ikinci yarıda yapılan oyuncu değişiklikleri de skorun değişmesini sağlayamadı. Karşılaşmanın sonlarına doğru Türk Ocağı Dino Peter ile pozisyonlar buldu ancak yorgunluk belirtisinin yanında faullerle bu ataklar da kesildi.
Türk Ocağı takımı Küçük Kaymaklı karşılaşması ilk yarıda atılan karşılıklı birer golle sonuçlandı ve bir puana her iki takım da razı olmuş oldu.
Karşılaşmanın orta hakemi Osman Özpaşa'nın hatasız yönettiği karşılaşmada futbolcuların iyi niyetli oluşları da gözden kaçmadı.

 

Bu haber toplam 1367 defa okunmuştur