1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yorgancıoğlu: “Vesayeti yıkacak özgür iradeye sahip 1 parti var!”
Yorgancıoğlu: “Vesayeti yıkacak özgür iradeye sahip 1 parti var!”

Yorgancıoğlu: “Vesayeti yıkacak özgür iradeye sahip 1 parti var!”

CTP-BG Lefkoşa milletvekili adayları seçim çalışmaları çerçevesinde çeşitli kamu kurumlarına ziyaret gerçekleştirdi.

A+A-

CTP-BG Lefkoşa milletvekili adayları seçim çalışmaları çerçevesinde çeşitli kamu kurumlarına ziyaret gerçekleştirdi. Hafta boyu süren ziyaretlerde CTP heyetleri vatandaşlar tarafından sevgi ve ilgi ile karşılandı. Geçmiş hükümet döneminden yakınan vatandaşlar CTP heyetlerinden çözüm üretmelerini istedi. Siyasete ve kamu kurumlarına güvenin sarsıldığını anlatan vatandaşlar, sistemin yeniden oluşturulması gerektiğini ve ağır aksak bir yönetim şekli yerine demokratik, adil ve çalışan bir sistem istediklerini söylediler.
Siyasete olan güvensizliğin UBP Hükümeti tarafından yaratıldığını anlatan vatandaşlar, ülkeyi bu hale getirenlerin utanmaları gerektiğini dile getirerek siyasetin yeniden güvenilir bir kurum haline gelmesi için çok çalışılması gerektiğini söyledi. Geçmiş hükümet döneminde ekonomik olarak da kayba uğradıklarını belirten vatandaşlar ülkemizde yaşam kalitesinin düştüğünü ve bunu tekrar sağlayabilecek bir parti olduğunu belirtti.

YORGANCIOĞLU: “KALICI REFORM VE İSTİKRAR İÇİN CTP” 

Ziyaretlerde konuşan CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, halkın siyasete olan güveninin yeniden tesis edilmesi için CTP'nin üzerine büyük bir görev düştüğünü belirterek bunun için parti olarak yeni dönemde sorumlu ve hesap verebilir bir yapı oluşturulacağını belirtti. Kalıcı reform ve istikrarın önemine vurgu yapan Yorgancıoğlu ancak CTP gibi vizyon sahibi ve dinamik kadrolara sahip olan bir partinin bunu başarabileceğini söyledi. Tek başına iktidara geleceklerine dair inanç belirten Yorgancıoğlu, CTP iktidarında kamu kurumlarına saygınlığının yeniden kazandırılacağı ve devlet mekanizmasının daha işleyebilir ve sistematik bir noktaya taşınacağının altını çizdi.

Kıbrıslı Türklerin ana endişesinin kimlik kaybı olduğuna da işaret eden Yorgancıoğlu, CTP seçim bildirgesinde de belirtildiği gibi yeni vatandaşlık politikasıyla bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi ve Kıbrıslı Türklerin iradesini yansıtan siyasi ortamın elden gitmeyeceğini vurguladı. CTP'nin anlayışının vesayet değil özgür irade olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, Kıbrıslı Türkleri ülke yönetiminde özne yapacak tek bir parti olduğunun altını çizdi.

Bu haber toplam 1758 defa okunmuştur