1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Yolsuzlukları yargıya taşıyacak 1 parti var!”
 “Yolsuzlukları yargıya taşıyacak 1 parti var!”

“Yolsuzlukları yargıya taşıyacak 1 parti var!”

CTP-BG Lefkoşa İlçesi 28 Temmuz seçimleri kapsamında yaptığı ziyaretleri sürdürüyor

A+A-

CTP-BG Lefkoşa İlçesi 28 Temmuz seçimleri kapsamında yaptığı ziyaretleri sürdürüyor. BES ve KAMU-İŞ’e yapılan ziyaretlerde açıklamalarda bulunan sendika yöneticileri ülkenin içinden çıkılmaz bir hale getirildiğini belirtti. UBP hükümetinin ülkede yarattığı yıkımın ortadan kaldırılması için tüm kesimlerin elini taşın altına koyması gerektiği vurgulanırken ülkeyi istikrara taşıyacak kadroların göreve gelmesi temennisinde bulunuldu.

BOZAT: SOSYAL HAKLAR GERİYE GÖTÜRÜLDÜ

Ziyarette konuşan BES başkanı Savaş Bozat geçmiş hükümet döneminde tüm çalışanların sosyal haklarının geriye götürüldüğünü söyledi. Aynı zamanda belediye çalışanlarının sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının tamamlanmadığını da dile getiren Bozat, anayasal değişikliklerle bu ödemelerin düzenli yapılması için adım atılmasını istedi. CTP’li belediyeler haricinde yerel yönetimlerde ciddi sıkıntılar yaşandığını söyleyen Bozat, diğer belediyelerde bu sorunların giderilmesi adına anayasal zorunluluk getirilmesinin şart olduğunu söyledi.

DİLEK: SİYASİ OTORİTE YENİDEN OLUŞMALI

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek de ziyarette yaptığı konuşmada kamuda yetkili sendikalar olarak istikrarın sağlanması ve icraatların daha da ileriye götürülmesi temennisinde bulunarak ülkede yaşanan ekonomik krizin istikrarlı bir hükümet ile giderilebileceğini kaydetti. Ülkede bir kaos ortamı oluştuğunu belirten Dilek, kaybolan siyasi otoritenin yeniden oluşturulması gerektiğini söyledi. Çalışma hayatının yeniden düzene koyulması gerektiğini söyleyen Dilek, geçmiş dönemde büyük bir gerileme oluştuğunu belirterek, gerek eylemler gerekse grev ile gerilemeye karşı tepki koyduklarını söyleyerek önümüzdeki dönemin istikrar dönemi olması temennisinde bulundu.

AZGIN: KAMU HAYATI YENİDEN DÜZENLENECEK

Ziyaretlerde konuşan Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın ise kamu hayatının UBP hükümeti döneminde iflas ettirildiğini belirterek bu düzenin böyle gidemeyeceğini söyledi. Sosyal haklara değinen Azgın, iş hayatının olmazsa olmazı olan sosyal sigortaların yeni hükümet döneminde düzenlemeye alınacağını söyledi. Tarihsel olarak ‘işçiye sosyal sigorta’ talebini CTP’nin benimsediğini söyleyen Azgın, kamuda yaşanan sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının düzensizliğinin anayasal olarak yeniden düzenleneceğini belirtti. Kamu hayatının yeniden düzenleneceğini söyleyen Azgın, tüm usulsüzlükler ile ilgili olarak çalışma yapılacağını ve ülkedeki yolsuzlukları yargıya taşıyacak olan bir parti olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1859 defa okunmuştur