1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “YÖDAK’ın yeniden yapılandırılması kaçınılmaz”
“YÖDAK’ın yeniden yapılandırılması kaçınılmaz”

“YÖDAK’ın yeniden yapılandırılması kaçınılmaz”

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, hükümet ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya çağrıda bulundu

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, hükümet ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya çağrıda bulunarak YÖDAK’ın yeniden yapılandırılmasında üstlerine düşeni yapmalarını istedi.

İzcan yaptığı açıklamada, YÖDAK’ta yaşanan sorunlara dikkat çekerek, yeniden yapılandırmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

YÖDAK’ın bazı üniversitelerin kontrolü altına girdiğini, Başkan Hüseyin Gökçekuş’un taraflı ve yanlı davrandığını savunan İzcan, “YÖDAK’ta uyumlu ve verimli bir çalışma ortamı kalmamıştır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim arifesinde YDÜ’ye sınıf öğretmenliği, Girne Amerikan Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi açma izinlerinin verilmesinin ciddi kuşkular yarattığına işaret eden İzcan “YÖDAK’ın demokratikleşmesi ve özerk bir yapıya kavuşturulması şarttır” ifadesini kullandı.

Eğitim planlamasının ekonomik ihtiyaçlara göre yapılandırılmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan İzcan, ekonominin ihtiyaçlarına göre planlanmayan Üniversite eğitim sisteminin, yeni işsizler ordusu yaratmaktan öteye geçemeyeceğini belirtti. TAK

Bu haber toplam 2018 defa okunmuştur