1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. YENİERENKÖY BELEDİYESİ'NDE YÜZDE 50 FAZLA İSTİHDAM VAR
YENİERENKÖY BELEDİYESİNDE YÜZDE 50 FAZLA İSTİHDAM VAR

YENİERENKÖY BELEDİYESİ'NDE YÜZDE 50 FAZLA İSTİHDAM VAR

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, ciddi ekonomik sıkıntılar içindeki Yenierenköy Belediyesi’nin sürdürülebilir ekonomik yapıya kavuşturulması, borçların yapılandırılması ve çalışanların haklarına kavuşturulması için bir öneri hazırladıklarını açıkl

A+A-

Akansoy, belediyenin gelirlerini artıracak bazı önlemler yanında çalışanlardan da kısmi ve geçici maaş kesintisi içeren öneriyi belediyeye ve çalışanlara sunduklarını ifade etti.

Asım Akansoy, Yenierenköy Belediyesi’nde geçmişte fazla istihdam yapılmasının bedelini çalışanların ve halkın ödediğine işaret ederek, “Bu belediyemizde yüzde 50 fazla istihdam var. Hükümet, çalışan ve halk el birliğiyle hareket etmezse, belediye sürdürülebilir bir noktaya gelmez. Bizim projemiz bu üç tarafın mükellefiyetini tanımlayarak belediyeyi ayağa kaldırmak üzerine kuruludur” dedi.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy TAK’a yaptığı açıklamada, Yenierenköy Belediyesi’ndeki ciddi ekonomik sorunlarla, göreve başladığı günden beri yoğun şekilde ilgilendiğini söyledi.

Belediye başkanı, çalışanlar, ilgili sendika ve bölge halkıyla sürekli temas içinde olduklarını ifade eden Akansoy, Yenierenköy Belediyesi’nin sürdürülebilir ekonomik yapıya kavuşması için çalışma yaptıklarını, belediyenin borçlarının yeniden yapılandırılması ve çalışanların haklarına kavuşturulması amacıyla ilgili bakanlıklarla da görüşerek bir öneri hazırladıklarını anlattı.

“Bu öneri, Erenköy Belediyesinin vatandaşa hizmetlerini sürdürmesini sağlamak adına önemli bir öneridir. Bu çerçevede temaslarımız her gün sürmektedir” diyen Akansoy, şöyle konuştu:

“Çalışanların TC Büyükelçiliği’ni ziyaret etmek üzere yapmış olduğu yürüyüş kendi takdirleridir ancak sorunlu belediyelerimizin geliştirilmesiyle ilgili çalışmaları yapacak olan adres bellidir. Bu çerçevede biz çalışanları kesinlikle göz ardı etmeden, kendilerine bütünlü bir öneride bulunduğumuzu kamuoyunun bilmesini isteriz.”

“GELİR ARTIRICI ÖNLEMLER VE KISMİ VE GEÇİCİ MAAŞ KESİNTİSİ”

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, sundukları önerinin, devletin olduğu kadar belediyelerin de gelirlerini artıracak önlemler için adım atılması yanında çalışanlardan da kısmi ve geçici maaş kesintilerinden oluştuğunu açıkladı.

Belediyelerle ilgili Meclis’ten son geçen yasanın da Yenierenköy yanında benzer durumdaki belediyelerin ekonomik olarak daha da ayağa kalkmasını sağlayacağı gibi çalışanların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarını da düzenlediğini hatırlatan Akansoy, “Biz hem yasal düzenlemelerle, hem de pratiğe dönük önerilerle sürekli çalışmalarımızı ileriye taşıyoruz. Bu konuda geç veya duyarsız kaldığımız herhangi bir durum söz konusu değil olamaz da…” diye konuştu.

Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının eylül ve ekim ayı maaşlarını alamadığını, bu belediyenin birikmiş sorunlarıyla ilgili acı reçetenin şart olduğunu daha önce de söylediğini belirten Akansoy, şunları kaydetti:

“YÜZDE 50 FAZLA İSTİHDAM VAR GEÇMİŞTEKİ HATANIN BEDELİNİ ÇALIŞANLAR VE HALKIMIZ ÖDÜYOR”

“Bu belediyemizde yüzde 50 fazla istihdam var. Geçmişte yapılan yanlışların bedelini çalışanlar ve halkımız ödüyor. Yüzde 50 fazla istihdamı belediye taşıyamıyor. Hükümet, çalışan ve halk el birliğiyle hareket etmezse, belediye sürdürülebilir bir noktaya gelmez. Bizim projemiz bu üç tarafın mükellefiyetini tanımlayarak belediyeyi ayağa kaldırmak üzerine kuruludur. Dolayısıyla önemlidir ve çalışanların hakları da gözetilmiştir.”

Bu haber toplam 1861 defa okunmuştur