1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP’de yeni Genel Sekreter, Dursun Oğuz
UBP’de yeni Genel Sekreter,  Dursun Oğuz

UBP’de yeni Genel Sekreter, Dursun Oğuz

UBP Parti Meclisi Kurultay sonrası ilk toplantısını yaptı…

A+A-

UBP Parti Meclisi Kurultay’ın ardından dün ilk toplantısını yaptı,  yapılan seçimle, ilk önce UBP Genel Sekreteri’ni, ardından da 19 kişiden oluşacak MYK’yı belirledi… UBP Genel Sekreterliği’ne, ‘tek aday’, Mağusa Milletvekili Dursun Oğuz getirildi…


Meltem SONAY
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi, kurultayın ardından ilk toplantısını dün yaptı.
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün başkanlığında saat 14.45’te Lefkoşa Sarayönü’ndeki UBP Genel Merkezi’nde toplanan 109 kişiden oluşan UBP Parti Meclisi, Genel Sekreterliğe ‘oybirliği’ ile ‘tek aday’ Mağusa Milletvekili Dursun Oğuz’u seçti.

Genel Sekreterliğe Dursun Oğuz seçildi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi, Parti Genel Sekreterliği’ne Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz’u seçti.
Öğleden sonra Lefkoşa Sarayönü’ndeki UBP Genel Merkezi’nde toplanan 109 kişilik Parti Meclisi, ilk olarak Genel Sekreter seçimi yaptı. Seçimde tek aday olan Oğuz, Parti Meclisi tarafından Genel Sekreterliğe getirildi.

MYK için de ‘uzlaşı’ arandı, seçim yapıldı…

Parti Meclisi üyeleri, dün yapılan seçimle, ilk önce UBP Genel Sekreteri’ni, ardından da 19 kişiden oluşacak MYK’yı belirledi.
UBP MYK; “Genel Başkan, Genel Sekreter, 1 milletvekili temsilcisi, 1 belediye başkanları temsilcisi, 1 Kadın Kolları temsilcisi, 1 Gençlik Kolları temsilcisi, 2 Genel Başkan kontenjanı ile 3 Lefkoşa, 3 Gazimağusa, 2 Girne, 2 Güzelyurt ve 1 İskele örgütü temsilcisi” olmak üzere 19 kişiden oluştu.
Milletvekilleri kendi temsilcileri, belediye başkanları kendilerinki, ilçe örgütleri de kendi temsilcileri için ‘uzlaşı’ aradı.
Milletvekilleri, MYK’nin ‘Milletvekili Temsilcisi’ için Erdal Özcenk’te uzlaşı sağlarken, belediye başkanları da ‘İlker Edip’ isminde uzlaştı.
Bazı bölgelerde ise uzlaşı sağlanamadı, seçime gidildi.


Özgürgün önce ‘seçimin ayak sesleri duyuluyor’ dedi, sonra ‘Hiçbir seçim uzak değil’…

UBP Parti Meclisi toplantısı başında konuşan Genel Başkan Hüseyin Özgürgün, tıklım tıklım toplantı salonuna öncelikle ‘yeni bina’ hedefini belirtti.
Kurultay’da seçilen yeni Parti Meclisi’ni önemli görevlerin beklediğini ifade eden Hüseyin Özgürgün, bu görevlerden bahsederken ‘Genel seçimin ayak seslerinin duyulduğunu’ ifade etti.
Dursun Oğuz’un Genel Sekreterliğe seçilmesinin ardından, MYK seçimine geçilmeden önce basına açıklama yapan Genel Başkan Özgürgün, PM açılışındaki ‘Genel Seçim’ ifadelerinin sorulması üzerine ‘Hiçbir seçimin uzak olmadığını’ kaydetti.
İki yıl sonra Genel Seçim olduğuna işaret eden Özgürgün, “İki yıl politikada kısa bir süre, hazırlanmak lazım” şeklinde konuştu.

“Tabi ki UBP hükümet görevine ağırlık verecektir. Seçim benim UBP’lilere her zaman verdiğim bir mesajdır…”

Şu anda kısa sürede bir seçimin söz konusu olmadığını, hükümetin yapması gereken çok iş olduğunu kaydeden Özgürgün, “Hükümet yeni yeni yola koyulmuş durumda. Tabi ki UBP hükümet görevine ağırlık verecektir. Seçim benim UBP’lilere her zaman verdiğim bir mesajdır. Hiçbir seçim çok uzakta değildir. Parti her zaman, her seçime uyanık ve hazır olmak zorundadır, verdiğim mesajlar hep bu yöndedir. Genel Seçime 2 yıl var, onun öncesinde herhangi bir seçim olur mu olmaz mı o ayrı bir konudur ama 2 yıl politikada uzun bir zaman değil” şeklinde konuştu.

Özgürgün: “Dursun Oğuz oybirliği ile Genel Sekreter”

Genel Sekreterliğe oybirliği ile Mağusa Milletvekili Dursun Oğuz’un seçildiğini ifade eden Genel Başkan Özgürgün, Oğuz’un çalışkan bir kişi olduğunu ifade ederken, Genel Sekreter olarak da görevini ciddi şekilde yapacağına olan inancını belirtti.
İki yıl birlikte çalıştığı, ‘birlikte sevindik, birlikte üzüldük’ diye nitelediği UBP eski Genel Sekreteri Sunat Atun’a da teşekkür eden Özgürgün, yeni seçilen genel sekretere de görevinde başarılar diledi.

Oğuz: “Bu bir bayrak yarışı… Amacımız UBP’yi daha ileri götürmek”

Parti Meclisi’ne teşekkür eden Dursuz Oğuz, “Amacımız UBP’yi bugünden daha ileri götürmek, bu bir bayrak yarışıdır” şeklinde konuştu.
Öncelikli hedefin partiyi devamlı hareket halinde tutmak, devamlı geliştirmek olduğuna işaret eden yeni Genel Sekreter Oğuz, partinin kurultaydan çıktığını ve bunun partiye ivme sağladığını ifade etti.
Kurultay’da Genel Başkan’ın ‘güven tazelediğini’ kaydeden Oğuz, UBP’nin tüm organları ile birlikte Kuzey Kıbrıs’a hizmet için hazır olduğunu belirtti.
Parti organları arasında uyumlu çalışma, partinin tabanı ile tavanı arasındaki bağı güçlendirme ve partinin güçlenerek Kuzey Kıbrıs’taki oy potansiyelini ileri götürmenin hedef olduğunu kaydeden Oğuz, olası erken seçimde de partiyi birinci çıkarmanın hedefler arasında olduğuna değindi.

---

Özgürgün ‘Davutoğlu ziyareti’ne ilişkin soruları da yanıtladı…

“Mutlaka Sayın Başbakan’ın çantasında konular vardır”
Türkiye Başbakanı’nın bugün gerçekleştireceği ziyaretin ‘teamülün gerçekleşmesi’ odluğunu ifade eden UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Tabi ki bu ziyaret esnasında konuşulacak konular da vardır ama bu teamül çerçevesinde gerçekleşecek ziyarette mutlaka Sayın Başbakan’ın çantasında konular vardır diye düşünüyor” şeklinde konuştu.
Hükümet’in çantasında da, su, ekonomik protokol gibi konular olduğunu kaydeden Özgürgün, yeni oluşan TC Hükümeti ile işbirliği zemini olduğunu kaydetti, “Tabi ki Türkiye Cumhuriyeti ile Anavatanımız olarak Devlet düzeyinde ilişkilerimizin de her zaman iyi olması gerekir, bunun aksi zaten düşünülemez. Dolayısıyla ziyarette bu çerçevede düşünülmelidir” dedi.

UBP MYK’sı şu isimlerden oluştu

Lefkoşa

Cemal Bulutoğluları

Savaş Atakan

Barış Tilki

Mağusa

Dilaver Bilgen

Gürsel Uzun

Gürcan Erdoğan

 

İskele

Cahit Falyalı

Girne

Atilla Mahmutoğlu

Selim Gökbörü

Güzelyurt

İbrahim Urcan

Mehmet Çelebioğlu

Milletvekili Kontenjanı

Erdal Özcenk

Belediye Başkanı Kontenjanı

İlker Edip

Kadın

Ömra Can

Genç

Önsay Aktolga

 

Bu haber toplam 3888 defa okunmuştur