1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP’de gündem:OLAĞANÜSTÜ KURULTAY
UBP’de gündem:OLAĞANÜSTÜ KURULTAY

UBP’de gündem:OLAĞANÜSTÜ KURULTAY

Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde alınan sonuçların ardından ‘Sıkıntılı bir dönem’ e giren UBP’de, ‘kurultay’a yönelik toplantı trafiği’ de başladı.

A+A-

 

 UBP Genel Başkanı İrsen Küçük dün milletvekilleri ile Lefkoşa Dereboyu’ndaki Genel Merkez’de bir araya geldi. ‘Değerlendirme’ toplantısı olduğu belirtilen görüşmede ‘Olağanüstü Kurultay’ın da gündemde olduğu öğrenildi.

Meltem SONAY

Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde alınan sonuçların ardından ‘Sıkıntılı bir dönem’ e giren UBP’de, ‘Kurultay’a yönelik toplantı trafiği’ de başladı.
2009 yılı seçim sonuçlarına göre oy oranını oldukça düşüren UBP’de Genel Başkan İrsen Küçük ve Genel Sekreter Necdet Numan’ın yanı sıra birçok milletvekilinin dahi sandıklardan çıkamaması şok etkisi yarattı.

Milletvekilleriyle ‘değerlendirme’…

UBP önce Milletvekillerini Dereboyu’ndaki Genel Merkez’de toplantıya çağırdı.
Genel Başkan İrsen Küçük, seçilen 14 milletvekili ile saat 15:00 sıralarında bir araya geldi.
Küçük’ün basına Kurultay’a ilişkin açıklamalarının yansımasıyla, seçilen milletvekilleri de ‘yenilik’ten bahsetmeye başladı.
Genel Başkanı’nın seçimle ilgili milletvekilleriyle bir ‘değerlendirme’ yapacağı öğrenildi.

Olağanüstü Kurultay gündemde…

Seçimde alınan sonuç, UBP’de ‘Olağanüstü Kurultay’ı gündeme getirdi. Genel Başkan ve Genel Sekreter’in milletvekili seçilememesinin ardından, Küçük de ‘Kurultay’ın önünü açacağını sinyallerini verdi.

“Olağanüstü kurultaya gidilecek”
UBP Genel Başkanlığı için ismi anılmaya başlayan UBP Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu, toplantının genel bir değerlendirme toplantısı olduğunu ifade etti.
Kurultay’a ilgili soru üzerine ‘Olağanüstü Kurultaya gidileceğini’ belirten Ertuğruloğlu, ‘aday mısınız’ sorusuna ise, ‘Daha durun bakalım’ diyerek yanıt verdi.

“Başkan ayrılacağını söyledi”

UBP Genel Başkanı İrsen Küçük’ün basına yaptığı açıklamada ‘ayrılacağını söylediğine’ işaret eden UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “Başkan kurultayın önünü açacağını söyledi. Yetkili kurullar toplanıp süreçle ilgili karar verecek” şeklinde konuştu.
UBP olarak ‘ister muhalefette, ister iktidarda’ hizmete devam edeceklerini söyleyen Tatar, partiyi toparlama adına çalışmalar yürüteceklerini belirtti.

“8 milletvekili ile sıkıntılar keşke uzlaşı ile çözülseydi”

UBP’de destek veren seçmenlere de teşekkür eden Ersin Tatar, “Sekiz Milletvekilinin UBP’den DP’ye kayması ile birden erken seçime gidilmesi sonucu da etkiledi, keşke uzlaşı ile sorunlar çözülseydi” şeklinde konuştu.
UBP için yeni bir dönemin başladığını belirten Tatar, “Tüm sıkıntılara rağmen 14 milletvekili çıkardık” dedi.

Bu haber toplam 2507 defa okunmuştur