1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP büyük mitingini Lefkoşa’da yaptı
UBP büyük mitingini Lefkoşa’da yaptı

UBP büyük mitingini Lefkoşa’da yaptı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) büyük mitingini Lefkoşa’da yaptı. İrsen Küçük, “28 Temmuz günü mesaj alındığını” söyledi: ‘Bu iş tamamdır’ (!)

A+A-

Didem MENTEŞ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) büyük mitingini dün akşam Lefkoşa Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirdi. Lefkoşa ve diğer bölgelerden aktarma konvoylarla miting alanı doldurulmaya çalışıldı. Geçmiş yıllarda Atatürk Meydanı’nda yapılan UBP mitinglerine kıyasla dünkü mitingde büyük düşüş olduğu gözlemlendi. Miting konuşmasını UBP Genel Sekreter Yardımcısı Teoman Turan yaparak, başta Lefkoşa bölgesi olmak üzere 28 milletvekili adayını halka tanıttı. Adayların ardından UBP Genel Başkanı İrsen Küçük ve eşi Gülin Küçük anons edilerek, sahneye davet edildi. Öte yandan yine Genel Başkan İrsen Küçük’ün “Başbakan”, Ersin Tatar, Şerife Ünverdi ve Hüseyin Özgürgün’ün ise “Bakan” olarak tanıtılması, dikkat çekti.

CTP’ye eleştirilerini sürdürdü
UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, her mitingde olduğu gibi dün de konuşmasını yine Necmettin Erbakan işareti yaparak, “Atatürk Meydanı’ndan bu iş artık tamamdır” diyerek başladı.
2. Cumhurbaşkanı ve Maliye Bakanı Zeren Mungan ile ilgili kamuoyuna yansıyan bant haberleri üzerinden yine karalama politikalarını sürdüren İrsen Küçük, Zeren Mungan ve Mehmet Ali Talat’a ağır eleştirilerde bulundu.
Söz konusu bant olayının altından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun çıktığını iddia eden Küçük, Cumhurbaşkanı’nın görevinin bu olmadığını söyledi. CTP’nin ülkeyi batırdığına dair ilginç iddialar ortaya koyan Küçük, miting boyunca karalama politikalarını sürdürdü.

“Denktaş hayal içinde”
İrsen Küçük, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ı da eleştirerek, “Serdar Denktaş hayal içinde tek başına iktidara geleceğiz diyor. Buna gülmekten başka bir şey ne yapılabilir bu meydanın dili olsa da konuşsa belki o zaman Başbakan olur” dedi.
İrsen Küçük ise UBP’den ayrılarak, hükümetin düşmesini sağlayan sekiz milletvekili hakkında da ağır eleştirilerde bulundu. Sekiz milletvekilini UBP’ye ihanetle suçlayan Küçük, “UBP tabanını gezip mühürlerini kırmalarını istiyorlar. Bize de bir “tikcik” verin diyorlar. Ama tabana taş gibi çarptılar” iddiasında bulundu.
İrsen Küçük, 28 Temmuz akşamı iktidara gelecekleri yönünde halktan gerekli mesajı aldıklarını savunarak, “Bu mesaj olayı tamamdır” dedi. UBP Miting sonunda havai fişekler atılırken, Türkiye’den gelen sanatçı Işın Karaca da konser verdi.

Bu haber toplam 1992 defa okunmuştur