1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP, başkanlık ve vekillikte süre kısıtlıyor
UBP, başkanlık ve vekillikte süre kısıtlıyor

UBP, başkanlık ve vekillikte süre kısıtlıyor

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Tüzüğü’nde köklü değişikliklere gidiliyor. Hazırlanan yeni tüzük, 6 Haziran’da yapılacak kurultayda delegelerin onayına sunulacak.

A+A-

UBP, Ekim ayı sonunda ise yetkili kurullarının da seçileceği büyük kurultayını yapacak.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 1975 yılından bu yana UBP Tüzüğü’nün ilk kez kapsamlı bir şekilde ele alınarak revize edildiğini söyledi.
TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Özgürgün, tüzükte başta Genel Başkanlık olmak üzere tüm yönetim kadrolarının görev sürelerinin kısıtlanacağı, delege sistemi yerine doğrudan üye sistemine geçileceğini açıkladı.
UBP Genel Başkanı Özgürgün, parti tüzüğüne getirilen çok köklü değişikliklerle başta Genel Başkanlık olmak üzere tüm yönetim kadrolarının görev sürelerinin kısıtlanacağını, delege sistemi yerine doğrudan üye sistemine geçileceğini söyleyen Özgürgün, Milletvekilliği sürelerinin de sınırlandırılacağını belirtti.
Tüzüğe yansıyan bu yeni anlayışla parti meclisinde kadın ve gençlere güçlü temsiliyet hakkı verileceğini dile getiren Özgürgün, Genel Yönetim Kurulu’nda kadın ve gençlere Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarına kadar temsiliyet hakkı tanınacağını da bildirdi.

Bölge toplantılarıyla partililere izah edildi
Partililerin yeni, çağdaş ve demokratik bir yapı içerisinde çalışma, karar üretme ve uygulamaları için gerekli düzenlemelerin yapıldığına dikkat çeken Özgürgün, UBP Tüzüğü’nde yapılacak değişikliklerin bölge bölge yapılan toplantılarla partililere izah edildiğini belirtti.
“UBP’nin, yeniden halkla kucaklaşmasını bu tüzükle çok daha güçlü bir biçimde gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını” dile getiren Özgürgün, “Genel Başkanlık görevini üstlendiğim ilk yıllardan bu yana partimizin 40 yıldan bu yana köklü değişikliğe uğramayan tüzüğünü ele almak ve değişen iç, dış ve çevre koşullarını dikkate alarak yeni vizyon belirlemek için yola çıktık” ifadelerini kullandı.

TAK

Bu haber toplam 1541 defa okunmuştur