1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Tunalı: “Sorunlu bir eğitim yılına girilecek”
Tunalı: “Sorunlu bir eğitim yılına girilecek”

Tunalı: “Sorunlu bir eğitim yılına girilecek”

Tunalı, okulların tamiri ve öğretmen eksikliğinin ulaştığı boyuta dikkat çekerek, sorunların biriktiğini savundu.

A+A-

 

Soysal Demokrat Parti Başkanı Tözün Tunalı, yıllardır eğitim sistemindeki çarpıklığa çözüm bulamayan hükümetlerin, bu yıl da çözüm üretemeyerek, sorunlu bir eğitim yılına daha gireceklerini ileri sürdü.

Tunalı, yaptığı yazılı açıklamada, okulların tamiri ve öğretmen eksikliğinin ulaştığı boyuta dikkat çekerek, sorunların biriktiğini savundu.

Sendika ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki tartışmaların yeni dönemde de yaşanacağının şimdiden belli olduğunu kaydeden Tunalı, şöyle devam etti:

“Şu anda tamirde olan, öğretmen olmayan birçok okul var. Öğretmensiz yeni dönem nasıl başlayacaktır? Eğitimde grevlerin yaşanmaması için tedbirlerin acilen alınmasını arzulamaktayız. Bu nedenle Bakanlığın bu konularda şimdiden tedbirler almasını bekliyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tedbir almasını beklediklerine işaret eden Tunalı, hükümetin özellikle eğitim ve sağlıkta halka sahip çıkmasını beklediklerini söyledi. Tunalı, “Dövizin artması asgari ücretlinin yaşam sınırında olması nedeniyle eğitimde yeni bir kaos yaşanmaması için bakanlığın şimdiden tedbir alması kaçınılmazdır” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 2306 defa okunmuştur