1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Toparlanıyoruz"dan seçim tavsiyesi
Toparlanıyoruzdan seçim tavsiyesi

"Toparlanıyoruz"dan seçim tavsiyesi

Sandıkta mühür vurulmaması çağrısında da bulunulan açıklamada, sadece ülkenin yararına olacak yeni isimler seçilerek karma oy kullanılması tavsiye edildi.

A+A-

Temiz Toplum Derneği (Toparlanıyoruz Hareketi), erken seçimlerde seçmenlere “sınıfta kalan” mevcut milletvekillerine oy vermeme ve oy pusulasına mühür vurmama çağrısında bulundu.

Toparlanıyoruz Hareketi merkezinden yapılan açıklamada, seçmenlere, “muhtemelen Temmuz ayında yer alacak erken seçimde oy kullanma konusunda bir dizi tavsiyede” bulunuldu.

Hareket tarafından açıklanan “yol haritasında”, mevcut vekillerin meclis oturumlarına katılım, parti değiştirip değiştirmediklerine, meclis komitelerinde görev alıp almadıklarına, yasa dışı hareketlerde bulunup bulunmadıklarına bakılarak hazırlanan karnelerine bakıldığında neredeyse tamamının sınıfta kaldığı savunularak, harekete göre sınıfta kalan milletvekillerine oy verilmemesi talep edildi.

Halkın adayları iyi tanımasına katkıda bulunmak amacıyla Toparlanıyoruz Hareketi’nin yoğun bir çalışma sürdüreceği kaydedildi.

Sandıkta mühür vurulmaması çağrısında da bulunulan açıklamada, sadece ülkenin yararına olacak yeni isimler seçilerek karma oy kullanılması tavsiye edildi.

Açıklamada, ülkenin yararına çalışacağı adayın bulunmaması değerlendirilmesi yapıldığı takdirde sandığa gidilmemesi önerisinde de bulunuldu.

Açıklamada, “Asıl önemli olan seçtikten sonra yönetime katılmak, denetlemek ve hesap sormaktır. Toparlanıyoruz Hareketi bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da gerek seçim sırasında gerekse seçim ertesinde bu denetim görevini yoğun şekilde yapmaya devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 1927 defa okunmuştur