1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TKP yeniden siyasette
TKP yeniden siyasette

TKP yeniden siyasette

Çakıcı, Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP)’nin isim tescilinin bugün İçişleri Bakanlığı’nda yapıldığını açıkladı.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) yeniden siyasi yaşamda yer aldı.

Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, İçişleri Bakanlığı'na Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP)'nin isim tescilinin yapıldığını duyurdu.

Beraberindekilerle İçişleri Bakanlığı’na giden Çakıcı, daha sonraki yazılı açıklamasında, “Dolayısıyla bugünden itibaren Kıbrıs Türk halkının köklü geleneğinden gelen yeni bir alternatifi oluşmuştur” dedi.

Çakıcı,  TKP’nin  temiz siyaset anlayışını, demokrasi düşüncesini, hukukun üstünlüğü, eşitlik ve adaleti, kendi ayakları üzerinde duran bir yapıyı ve ekonomiyi Kıbrıs Türk halkı arasında yaymak ve geliştirmek için  siyaset sahnesinde yerini alacağını vurguladı.

Çakıcı, “Kimseyle bir kavgamız yoktur ve olmayacaktır. Merkezden sola doğru kitlesel bir parti anlayışı ile temiz siyaset yapmak isteyen herkese kapımız açıktır. Çok yakın zamanda TKP’nin ilkeleri, amaçları ve politikaları kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

Çakıcı partinin başta ak güvercin sevdalılarına ve Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını da diledi.

1976 yılında kurulan Toplumcu Kurtuluş Partisi, geçmişte uzun yıllar Kıbrıs Türk siyasetinde yer almış, gerek muhalefet gerek hükümet ortağı olarak mecliste de bulunmuş ve 2007’de kendini fesh edip Toplumcu Demokrasi Partisi’ne katılmıştı.

 

(tak)

Bu haber toplam 4316 defa okunmuştur