1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “TDP yolunda emin adımlarla yürümektedir”
“TDP yolunda emin adımlarla yürümektedir”

“TDP yolunda emin adımlarla yürümektedir”

i Hüdaoğlu, 2014 yılındaki yerel seçimlerle başlayan değişim sürecinin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Mustafa Akıncı’nın kazanması ile sürdüğünü belirtti

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, 2014 yılındaki yerel seçimlerle başlayan değişim sürecinin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Mustafa Akıncı’nın kazanması ile sürdüğünü belirterek, “TDP’nin savunduğu görüş ve fikirlerin halkın çoğunluğundan onay almasının TDP açısından onur verici olduğunu” dile getirdi.

Hüdaoğlu, “Bu yolu halkla birlikte yürümekte kararlıyız. Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözümün yanısıra, hayatın her alanına dokunacak politikalar üretmeye devam edecek olan TDP, yolunda emin adımlara yürümektedir. TDP, değişim sürecinin öncüsü olmaya ve halk yararına politikalar üretmeye devam edecektir” dedi.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Hüdaoğlu, özel bir televizyon kanalına konuk olarak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri, Kıbrıs konusu, gündemdeki konular ve TDP’nin yol haritasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“SAYIN DENKTAŞ KURDUĞU DÜZENDEN ŞİKAYET EDİYOR”

TDP Genel Sekreteri Hüdaoğlu; CTP’nin 14 Haziran’da kurultaya gidecek olması, Başbakan’ın artık aday olmayacağını açıklamasıyla Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın istifasını, hükümet partilerinin halktan koptuğunun göstergesi olarak değerlendirdi.

14 Haziran’daki kurultayın ardından CTP’de yeni bir Başbakan atanacağını, Serdar Denktaş’ın da yerine Başbakan Yardımcısı atayacağını açıkladığını belirten Hüdaoğlu, “öyle anlaşılıyor ki her iki partide de emanetçi bir dönem yaşanacak” dedi.

Hüdaoğlu, “Bu düzenin en önemli savunucularından birinin de Sayın Denktaş olduğu unutulmamalıdır. Sayın Denktaş yıllarca savunduğu düzenden şikayet ediyor” ifadelerini kullandı.

Mevcut sistemin bozuk olduğunu artık herkesin kabullendiğini, ancak bunun Serdar Denktaş’ın istifası ile değişmeyeceğini belirten Hüdaoğlu, gerçek anlamda değişim için tepeden aşağıya köklü değişimin şart olduğunu vurguladı.

Siyasetteki gelişmelerin “erken seçimin adım adım yaklaştığının göstergesi” olduğunu söyleyen Hüdaoğlu, “Ancak erken seçimden önce Seçim ve Halk Oylaması Yasası ve Siyasi Partiler Yasası başta olmak üzere önemli yasalarda değişikliğin şart olduğunu” kaydetti.

Hüdaoğlu; “Toplum bu bozuk yapıya mahkum değildir, kimse de alternatifsiz değildir. TDP’nin görüş ve düşüncelerinin toplumla büyük oranda buluştuğu da artık somut bir gerçekliktir. TDP değişimin ve temiz siyasetin en önemli unsurlardan birisidir” dedi.

“TÜZÜK KURULTAYI 28 HAZİRAN’DA”

TDP olarak Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını çeşitli platformlarda değerlendirdiklerini dile getiren Hüdaoğlu, gerek sandığa giden, gerekse de gitmeyen kesimlerin vermek istedikleri mesajı algıladıklarını anlattı. Yapılan değerlendirmeler ışığında çalışmalara başladıklarını, bu çerçevede Parti Meclisi’nin kararı ile 28 Haziran’da Tüzük Kurultayı yapacaklarını belirten Hüdaoğlu, ardından da programla ilgili çalışma başlatarak parti programını daha çağdaş, daha güncel hale getireceklerini ifade etti.

Örgütlenme çalışmalarına da büyük önem verdiklerini, bu yönde çok olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Hüdaoğlu, geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerin ardından yoğun bir şekilde sürdürülen örgütlenme çalışmalarının oluşan yeni ivmeyle birlikte hız kazanarak devam ettiğini, bu çerçevede yakın bir gelecekte birçok bölgede örgüt kuracaklarını açıkladı.

TDP’nin önümüzdeki dönem yol haritasının da değerlendirildiğini belirten Hüdaoğlu, bu konuda da yetkili organların yakın bir gelecekte gereken kararları üreteceğini, ancak tabanın önemli bir kısmının çatı partisi kurularak, yeniden isim değişikliği konusuna sıcak bakmadığını söyledi.

“TÜM TARAFLAR ÇÖZÜM SÜRECİNE YARDIMCI OLMALI”

Bir soru üzerine Kıbrıs sorununa yönelik de değerlendirmelerde bulunan TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte oluşan olumlu havanın, liderlerin müzakereleri başlatma kararı almasıyla birlikte ileriye taşındığını kaydetti ve bu yeni süreçte ilgili tüm taraflara, çözüm sürecine olumlu ve yapıcı katkı koyma çağrısı yaptı.

Akıncı’nın seçim sürecinde ortaya koyduğu 4 maddelik vizyonun ilk maddesinin “çözüm odaklı siyaset” olduğunu, bunun da halkın çoğunluğu tarafından onaylandığını belirten Hüdaoğlu, “Olumlu bir havada başlayan sürecin erken, kalıcı ve adil bir çözüm ile taçlanması arzusundayız. Çözümün parametreleri de 11 Şubat belgesinde belirtildiği gibi, iki bölgeli, iki toplumlu, tek egemenliği, tek kimliği ve tek vatandaşlığı içeren bir federasyondur” dedi.

Kapsamlı çözüm müzakerelerinin başlamasını çok olumlu bulduklarını ifade eden Hüdaoğlu, masada çözüm yönünde kararlılık ve irade gösterilmesi halinde sonuca ulaşılmaması için bir neden olmadığına dikkat çekti.

TDP olarak esas hedeflerinin kapsamlı çözüm olmakla birlikte, Güven Yaratıcı Önlemler konusunu da önemsediklerini, bu çerçevede Maraş ile Hidrokarbon konularının ele alınması görüşünde olduklarını kaydeden Hüdaoğlu, sınır kapılarının açılması konusunu da desteklediklerini kaydetti.

"BİOSİT ZEHİR KULLANIMI ÇOK ZARARLI”

Suphi Hüdaoğlu, gerek tarımda, gerekse de bazı belediyelerin ilaçlamaları ile ilgili bir soru üzerine ise, LTB’nin bu konuda olumlu ilerlemeler katettiğini, ciddi çalışmalar yaptığını, ancak bazı belediyelerin bu Biosit zehirleri kullanmaya devam ettiğini söyledi.

Bu ilaçların kanseri artırdığı, hormon yapısını bozduğu, damar tıkanıklarına neden olduğu, pankreas ve tiroitlere zarar verdiği uyarısında bulunan Hüdaoğlu, birçok Avrupa ülkesinde bu ilaçların kullanımının yasak olduğunun altını çizdi. Bu konuda hükümet ile Sağlık Bakanlığı’na büyük görevler düştüğünü belirten Hüdaoğlu, halka bu adımların atılması konusunda baskı unsuru olması çağrısı yaptı.

(tak)

Bu haber toplam 1481 defa okunmuştur