1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP Yenierenköy’ü ziyaret etti…
TDP Yenierenköy’ü ziyaret etti…

TDP Yenierenköy’ü ziyaret etti…

Özyiğit: “Bazı sahil ve kıyı şeritlerini yenierenköy belediyesi’ne devreden Bakanlar Kurulu kararı UBP-DP Hükümeti tarafından iptal edildi; Bunun nedeni ne? Yoksa bu bölgelerin bazı kişilere devredilmesi mi hedefleniyor?"

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özytiğit, 14 Nisan 2016’da alınan ve bölgedeki bazı sahil ve kıyı şeritlerini Yenierenköy Belediyesi’ne devreden Bakanlar Kurulu kararının, UBP-DP Hükümeti tarafından 30 Haziran’da iptal edildiğini anımsattı ve bunun nedenini sordu. Özyiğit, “Yoksa bu bölgelerin bazı kişilere devredilmesi mi hedeflenmektedir?" dedi.

TDP basın bürosunun açıklamasına göre partiden bir heyet, Yenierenköy'ü ziyaret ederek belediye ve bölgede yaşanan sorunlarla ilgili bilgi aldı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit konuyla ilgili açıklamasında, Yenierenköy'de gerek belediyede yaşanan kaos gerekse kıyı şeritlerinin birilerine devri konusunda yaşanan gelişmelerin bölge halkında ciddi endişelere neden olduğunu belirtti.

Hatalı ve popülist uygulamalarla belediyenin kaosa sürüklendiğini savunan Özyiğit, bunun faturasının ise maaş alamayan belediye çalışanları ile hizmet alamayan halka çıkartılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Halkın malı olması gereken plajların ve kıyı şeritlerinin yıllar içinde bir şekilde birilerine verildiğini, halen de verilmeye devam edildiğini belirten Özyiğit, halkın malı olması gereken bu yerlerin birilerine verilmesine karşı olduklarını söyledi.

Yenierenköy Belediyesi'nin yıllardır kullanımında bulunan arazi ve kıyı şeritlerinin yıllarca belediyeye, yani halka kazandırılmamış olmasının hiçbir mazereti olamayacağını belirten Özyiğit, belediyenin yıllardır kullandığı sahil, halı saha ve restoran dahi belediyeye verilmezken, kıyı şeridinin bir kısmının yıllarca belediye başkanlığı yapan birine verilmesinin yanlışlığına dikkat çekti.

Özyiğit, bu bölgelerin halkın malı olana kadar mücadelelerini süreceklerini ve bölge halkının verdiği mücadeleye her platformda destek olacaklarını da belirtti.14 Nisan 2016 tarihinde alınan ve bölgedeki bazı sahil ve kıyı şeritlerini Yenierenköy Belediyesi’ne devreden Bakanlar Kurulu kararının, UBP-DP Hükümeti tarafından 30 Haziran tarihinde iptal edildiğini anımsatan Özyiğit bunun nedenini sordu ve “Yoksa bu bölgelerin bazı kişilere devredilmesi mi hedeflenmektedir" dedi.

Özyiğit, 16 Nisan Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararda belirtilen tüm bölgeler ile geçmiş yıllarda birilerine devredilen ancak yıllardır tek bir çivi bile çakılmayan bölgelerin yeniden Yenierenköy Belediyesi’ne verilmesi ve hükümetin bu yönde bir karar üretmesi gerektiğini de vurguladı.

Özyiğit, batma noktasına gelen Yenierenköy Belediyesi’nde 2014'te göreve gelen belediye başkanının da istifa etmesi sonucu kaosun daha da derinleştiğini kaydetti ve şunları ifade etti:

"Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantılar sonucunda vekaleten bir başkan seçildi ve yeni bir döneme girildi. Ancak bir gerçek var ki, mevcut yönetimin tek başına sorunlara çare üretmesi mümkün değildir. Hükümet görev ve sorumluluğu gereği, belediye yönetimi, ilgili sendika, çalışanlar ve bölge halkı ile birlikte hareket etmeli ve ortaya çıkacak ortak akıl doğrultusunda yol haritası belirlenmelidir. Aksi takdirde kaosun daha da derinleşmesi kaçınılmaz olacaktır."

(tak)

Bu haber toplam 1451 defa okunmuştur