1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP PM, Yunanistan'daki seçimi ele aldı
TDP PM, Yunanistandaki seçimi ele aldı

TDP PM, Yunanistan'daki seçimi ele aldı

Syriza’nın Kıbrıs Sekreteryası üyesi Vasilis Kafadaris, Yunanistan’daki son gelişmeler ve yapılan seçimlerle ilgili PM’ye bilgi verdi, soruları yanıtladı.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi (PM) dün akşam toplandı.

Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında gerçekleştirilen toplantının başında, Yunanistan’da geçen pazar gerçekleştirilen seçimlerde birinci parti çıkarak hükümeti kuran Syriza’nın Kıbrıs Sekreteryası üyesi Vasilis Kafadaris, Yunanistan’daki son gelişmeler ve yapılan seçimlerle ilgili PM’ye bilgi verdi, soruları yanıtladı.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Syriza’nın oluşumu, seçimler öncesi ve seçim dönemi yaşanan gelişmeler ve kurulan yeni koalisyon hükümetinin programı hakkında bilgiler aktaran Kafadaris, başta Kıbrıs Sorunu ve ekonomi olmak üzere çeşitli konulardaki sorulara da yanıtlar verdi.

“GÜNDEMDEKİ YASALAR GÖRÜŞÜLDÜ”

Toplantının ikinci bölümünde ise başta meclis komitesinde görüşülmekte olan Siyasi Partiler Yasası ve yakın zamanda gündeme gelmesi beklenen Seçim ve Halk Oylaması Yasaları hakkında bilgi aktarıldı, görüş alışverişinde bulunuldu.

Cumhuriyet Meclisi Komitesi’nde TDP adına bulunan Mehmet Çakıcı yasayla ilgili çalışmalar, üzerine anlaşılan ve henüz anlaşılmayan konularla ilgili bilgiler aktarırken, üyeler de görüş ve düşüncelerini aktardılar. 

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, yıllardır, başta anayasa olmak üzere Siyasi Partiler Yasası ile Seçim ve Halk Oylaması Yasaları’nın değiştirilmesi yönünde görüşleri olduğunu, ancak çeşitli kez bu konudaki çalışmaların sonlandırılmadığını belirterek, meclis komitesinde başlatılan bu çalışmalara parti olarak her türlü katkıyı koyduklarını kaydetti ve “Umarız bu kez sonuca ulaşılır” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur