1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP, Müteahhitler Birliği’ni ziyaret etti
TDP,  Müteahhitler Birliği’ni ziyaret etti

TDP, Müteahhitler Birliği’ni ziyaret etti

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, TDP iktidarında ülkede yapılacak işler için ihalelerin kesinlikle ülkede açılacağını, önceliğin de yerli işadamı ile yatırımcılarda olacağını vurguladı.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, TDP iktidarında ülkede yapılacak işler için ihalelerin kesinlikle ülkede açılacağını, önceliğin de yerli işadamı ile yatırımcılarda olacağını vurguladı.

TDP’den verilen bilgiye göre, TDP Lefkoşa milletvekili adayları 28 Temmuz’da gerçekleştirilecek Erken Genel Seçim’e yönelik sürdürülen çalışmalar çerçevesinde Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği’ni ziyaret ederek, birlik başkanı Faik Dağaştı ile görüştü.
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit burada yaptığı konuşmada, ülkedeki sistemin kökten değişme zamanının geldiğini ifade ederek, köklü değişim için atılacak adımların başında milletvekili transferinin yasaklanması ile seçimlere tek liste halinde girilmesini sağlayacak düzenlemelerin yapılması olduğunu kaydetti.
Ancak CTP-BG ile UBP’nin işbirliği içinde buna engel olduğunu savunan Özyiğit, ülkede hemen hemen her sektörde büyük sorunlar olduğunu, sağlıkta çok ciddi eksiklik ve sorun yaşandığını, tarım ve hayvancılıkta sıkıntılar olduğunu anlattı.
Özyiğit, “dayatma paket” ile de ülkeye işadamlarının gelmeye başladığını ve yerli üretici ile yatırımcının önünün kesildiğini savunarak, TDP olarak yerli yatırımcıların önünün açılması, özel sektörün desteklenmesi görüşünde olduklarını ifade etti ve “Ancak yerli yatırımcı olmayan alanlarda yabancı yatırımcının gelmesinin teşvik edilebileceğini” kaydetti.
Özyiğit, “Devlet ihaleleri başka yerlerde değil, bu ülkede açılmalıdır. Öncelik de kesinlikle yerli işadamları ile yatırımcılarda olmalıdır” dedi ve TDP’nin 28 Temmuz seçimlerinin ardından yeniden göreve gelmesi halinde tüm bunları hayata geçirmek için ilgili örgütlerle işbirliği içinde kararlılıkla hareket edeceğini ifade etti.
(tak)

Bu haber toplam 1556 defa okunmuştur