1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP ilk mitingini Mağusa’da yaptı
TDP ilk mitingini Mağusa’da yaptı

TDP ilk mitingini Mağusa’da yaptı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ilk büyük mitingini dün akşam, Mağusa Namık Kemal Meydanı’nda yaptı. Saat 20.30’da başlaması beklenen miting, saat 21.30’da başladı. Yaklaşık iki yüz kişinin katılım gösterdiği mitingde, SOS grubu sahne aldı.

A+A-

'BARAJI GEÇERİZ'

Tanju KONURALP

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ilk büyük mitingini dün, Mağusa Namık Kemal Meydanı’nda gerçekleştirdi. Saat 20.30’da başlaması beklenen miting, saat 21.30’da başladı. Yaklaşık iki yüz kişinin katılım gösterdiği mitingde, SOS grubu sahne aldı. Mitingde, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ve TDP Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğulları birer konuşma gerçekleştirdi. Mitinge katılanlar arasında Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris ile Turizm, Kültür ve Çevre Bakanı Mehmet Harmancı da bulunuyordu.
“Hedef 12 milletvekili”
Yaptıkları konuşmalar ile özellikle geçmiş Ulusal Birlik Partisi (UBP)hükümetine ciddi eleştirilerde bulunan, Çakıcı, Özyiğit ve Emiroğulları; 28 Temmuz’da TDP’nin, yıllardır verdiği siyasi mücadelenin meyvelerini alacağı mesajını verdi. Sandıktan 10 ile 12 milletvekili arasında bir sayı ile çıkacaklarını belirten Emiroğulları “28 Temmuz’da başımızdaki illeti kovacağız” şeklinde konuşurken; Özyiğit ise “UBP ve DP’nin kurduğu, inançların hiçe sayıldığı bu düzeni değiştireceğiz” vurgusunda bulundu. Çakıcı ise TDP’yi, “herkesin satılık olduğu ülkedeki, dik duran onurlu insanlar” şeklinde açıkladı. Konuşmalarda özellikle seçimi önde götüren CTP’ye ağır eleştiriler de yapıldı. 

MİTİNG’DEN NOTLAR… MİTİNG’DEN NOTLAR… MİTİNG’DEN NOTLAR… MİTİNG’DEN NOTLAR…

GEÇ BAŞLADI, BAŞKAN GEÇ GELDİ…

Halka saat 20.30’da toplanma çağrısında bulunan Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) mitinge başlaması, bir saat sarktı. Gecikmeye sebep, konvoyların trafikte sıkışması olarak gösterilirken, 21.30’da başlayan mitinge, Genel Başkan Mehmet Çakıcı 22.00’de katıldı.

TDP’Lİ BAKANLAR DA GELDİ…

Miting’e katılanlar arasında Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris ile Turizm, Kültür ve Çevre Bakanı Mehmet Harmancı ile TDP Mağusa milletvekili Hüseyin Angolemli de yer aldı.
ÇOK DÜŞÜK KATILIM… Saat 21.00’e kadar katılımın yaklaşık elli kişi olduğu miting alanında, konuşmaların yapıldığı esnada yaklaşık iki yüz kişi hazır bulundu.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Bu haber toplam 2467 defa okunmuştur