1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP heyeti KTFF’yi ziyaret etti
TDP heyeti KTFF’yi ziyaret etti

TDP heyeti KTFF’yi ziyaret etti

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu siyasi bir düşünce ve kimlikle değil sadece ülke gençliği, futbolu ve selameti için bu yola çıktıklarını açıkladı

A+A-

 

Cemal Özyiğit başkanlığındaki Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) heyeti, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu ziyaret ederek, başkan Hasan Sertoğlu ile görüştü.

Ziyarette TDP heyetinde Milletvekili Zeki Çeler, Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci, Dışilişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Birinci ve MYK Üyesi Asım İdris de yer aldı.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ziyarette yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Türk futbolunda yaşanan sıkıntıların 40 yıldır yapılan yanlışların açığa çıkması olduğunu ve Kıbrıs’ta 40 yıldan beri bir senaryonun oynandığını” söyledi.

Özyiğit Türkiye’den yetkililerin “KKTC’yi tanıyoruz” demesine rağmen Türk takımlarının KKTC takımlarıyla hiçbir spor müsabakası yapamadıklarını, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin katıldığı müsabakalarda ise ayağa kalkıp alkışladıklarını ifade etti.

541 ve 550 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarında uluslararası hukuktan dışlanan Kıbrıs Türklerinin çözümle uluslararası hukuka dahil olacağını kaydeden Özyiğit, şu an Kıbrıslı oyuncuların Türkiye’nin Bölgesel Amatör Liglerine (BAL) bedelsiz transfer olduklarını ve devletin KTFF’ye bu konuda gerekli desteği vermediğini savundu.

TFF Başkanının KKTC’ye gelişinde muhatabının KTFF olduğunu kaydeden Özyiğit, futbolla ilgili yapılacak toplantının yerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı olmadığı, TFF Başkanı Demirören’in Sertoğlu’nu KTFF binasında ziyaret etmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

Özyiğit, KTFF’nin KOP sürecinde ortaya koyduğu tavrı desteklediklerini belirterek, artık gençlerin arada kalmasını istemediklerini, FIFA kuralları çerçevesinde KOP’a bağlanma ve uluslararası sürecin önünün açılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Özyiğit ayrıca “Gençlik ve Sporun devredileceği”nin Mecliste yalanlanmasına rağmen, bunun halktan gizlendiğini öne sürerek “Gençlik ve Spor”un başka “paralel” bir yapıya devredilmesinin kabul edilemez olduğunu ve bunu protesto ettiklerini belirtti.

SERTOĞLU

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu da konuşmasında, siyasi bir düşünce ve kimlikle değil sadece ülke gençliği, futbolu ve selameti için bu yola çıktıklarını, uzmanlar ve hukukçularla görüştüklerini, hepsinin ortak paydada buluştuğu noktanın KTFF’nin FIFA ve UEFA’ya üye olması gerektiği olduğunu söyledi.

Bunun geçmişten kalan hakların talep edilmesiyle mümkün olacağını ifade eden Sertoğlu, bunu KOP’tan hisse isteyerek KOP üzerinden elde edeceklerini, başka çare bulunmadığını kaydetti.

Gençlerin her geçen gün ülkeyi terk ettiğini gördüklerini ve buna “artık yeter” diyerek basın bildirisi de yayınladıklarını hatırlatan Sertoğlu, KTFF’nin Kıbrıs adasında iki eşit taraftan biri olduğunu, bunu basın toplantısında FIFA Başkanı Sepp Blatter’in de söylediğini kaydetti.

Bu sorunların çözümünü istemeyenlerin aslında Kıbrıs sorunun çözümünü de istemediğini ifade eden Sertoğlu, Kıbrıs’ta çözüm olduğunda bu kişilerin koltuklarını kaybedeceği korkusu bulunduğunu savundu.

(tak) 

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur