1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP Gençlik Örgütü 4. Olağan Kurultayı gerçekleştirildi
 TDP Gençlik Örgütü 4. Olağan Kurultayı gerçekleştirildi

TDP Gençlik Örgütü 4. Olağan Kurultayı gerçekleştirildi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Asım İdris, 2013 yerel seçimleriyle başlayan değişim ve dönüşüm sürecinin Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle devam ettiğini belirterek, “Bu değişim aynen devam edecektir. TDP de

A+A-

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, TDP Gençlik Örgütü 4. Olağan Kurultayı gerçekleştirildi. Açılış, divanın oluşumu, Gençlik Örgütü Başkanı Atik Kaya, MYK Üyesi Asım İdris’in konuşması ile devam eden kurultay, Gençlik Yönetmeliği’nin onaylanması, faaliyet ve mali raporun aklanması, seçimler ve dilek ve temenniler ile sona erdi.

Kongre’de Nalan Ersümer ile Atik Kaya eş başkanlığa getirilirken, Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

“Armağan Aktan, Hande Servet Çiçek, Cemaliye Ekinci, Yusuf Osman, Şerife İncirlili, Halit Kavçın, Redif Ekinci.”

Kurultay’a Güney Kıbrıs’tan  AKEL Gençlik Örgütü EDON ile DİSİ Gençlik Örgütü NEDİSİ temsilcileri de katılırken, her iki örgütün temsilcileri kurultayı selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Kurultayda TDP Gençlik Örgütü olarak prensipte eş başkanlığa geçme kararı alınırken, Gençlik Örgütü tarafından hazırlanan ve kurultayda onaylanan eş başkanlığa geçmeyi de içeren yönetmelik  Parti Meclisi’nde onaylanarak resmen yürürlüğe girecek.

İDRİS

Sosyalist Enternasyonal toplantısı nedeniyle Angola’da bulunan Genel Başkan Cemal Özyiğit adına konuşan TDP MYK Üyesi Asım İdris, Toplumcu Kurtuluş Partisi(TKP) Gençlik Örgütü’nün kuruluşunda aktif görev aldığını anımsattı, bu nedenle kendisi için Gençlik Örgütü’nün gönlündeki yerinin ayrı olduğunu vurguladı. Geçen sürede sağlam bir kimlik oluşturan Gençlik Örgütü’nün önemli ilerlemeler kat ettiğine dikkat çeken İdris, daha da ileriye gidileceğine inanç belirtti.

Ülkede gençliği çok yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandığını belirten İdris, gençliğin genel bütçedeki payının %0,01 olduğunu, Gençlik Dairesi bütçesinin %60 azaltıldığını, TC ile imzalanan protokol ile ülkemizde gençlikle ilgili tüm faaliyetlerin hem bütçesinin, hem de sorumluluğunun devredilmesinin gündeme geldiğini, Hala Sultan İlahiyat Koleji açıldığını, yaşanan bu gelişmelerin bir toplum mühendisliğinin habercisi olduğunu ifade etti.

TDP olarak yaşanan gelişmeler karşısında Meclis dahil her platformda kararlı bir mücadele yürüttüklerini belirten İdris, “Biz bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olan, alınacak kararlarda gençliğin aktif rol oynayacağı bir gelecek hayal ediyoruz” dedi.

Konuşmasında TDP’nin çalışmalarına da değinen İdris, 2013 seçimlerinden bugüne çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini, Mehmet Harmancı özelinde LTB’nin yeniden kazanılarak toplumun yeni nesil politika anlayışının simgesi olduğunu, Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle de ülkede birçok şeyin değiştiğini belirterek, “Bu değişim aynen devam edecektir. TDP de bu değişimin öncüsü olacaktır” diye konuştu.

TDP olarak sorumluluklarının çok büyük olduğunu, bu nedenle toplumun önüne ihtiyaç olan politikaları, ihtiyaca uygun kişileri getirmek adına çok yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten İdris, “İktidara hazır bir parti olarak geliyoruz. Toplum bizi bekliyor, biz de bu isteğe yanıt vermek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

KAYA

2 yıl süreyle TDP Gençlik Örgütü Başkanlığı görevini yürüten Atik Kaya kongrede yaptığı konuşmada, geçmiş yönetimden miras aldıkları sol evrensel politikalar ile TDP’nin gençliğe özgü duruşunu geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

TDP Gençlik Örgütü’nün gelişmesi için emek koyan, kendilerine destek olan tüm yoldaşlarına teşekkür eden Kaya, üstlendikleri görev ve sorumluluğun bilinci ile çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Konuşmasında ülke siyasetine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Kaya, siyasi ahlakın maalesef gerilediğini belirtti ve bu yozlaşmanın önlenmesinin önemini vurguladı.  Kaya, siyasilerin hatalarının faturasını toplumun ödediğini, toplumun özellikle son iki seçimde verdiği mesajın algılanmak istenmediğine dikkat çekti. İçinde bulunulan süreçte TDP’nin bir umut olduğunu belirten Kaya, “TDP ortaya koyduğu projeler, gelecek planlaması ve sosyal sorumluluk anlayışı ile toplumun her kesimini kucaklayarak, ancak kendi ilkelerinden taviz vermeyen yapısı ile geleceği şekillendiren parti olacaktır” dedi.

Kıbrıs’ta federal bir çözüme ulaşılması yönündeki mücadelelerinin de süreceğini  söyleyen Kaya, “Bu konuda etkin bir rol oynamaya devam edeceğiz, çünkü çizilecek bizim geleceğimizin resmidir, bizim kaderimizdir ve burada bizim de söyleyecek sözümüz, yürüyecek yolumuz vardır. Yürünecek yol da, huzur ve güven ortamında yaşayıp, çalışıp üreteceğimiz barışla taçlanmış bir Kıbrıs’tır” ifadelerini kullandı.

Atik Kaya, “Bizler ya bir olacağız, ya da hiç. Bizler ya onlar gibi olacağız, ya da umut olarak kalacağız. Bizler ya her çocuğun gözündeki ışık, ya da yarının çocuklarının gözlerindeki gözyaşı olacağız. İnanıyorum ki bizler, daima solda, daima var olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

ERSÜMER

Kongrede eş başkanlık görevine getirilen Nalan Ersümer de konuşmasında, toplumsal cinsiyet eşitliliğinin gerekliliği ve önemine dikkat çekerek, eş-başkanlık sisteminin özellikle yönetimde iki cinsiyetin başkanlık seviyesinde temsiliyetinin olmasıyla cinsiyetler arası sorunlara karşı empatiyi güçlendireceğine, hak arayışında daha bütünleyici yaklaşım sağlayacağına inandıklarını vurguladı.

Toplumsal cinsiyet eşitliği temellinde oluşturulan bu sistemin kadınların siyasetteki varlığını arttıracağına inanç belirten Ersümer, “TDP gençlik olarak bizler, önceki dönemde başlatılan iki toplumlu siyasi ve sosyal etkinliklerin bu dönemde de artarak devam edeceğini ve barışın temellerini gençler üzerinden yürüteceğimizin sözünü veririz” dedi.

Nalan Ersümer, TDP Gençlik Örgütü’nün bugüne dek, sol felsefeyi kendine temel alarak, din, dil, ırk, renk, etnik köken, engellilik durumu ve cinsiyet ve cinsel yönelim ayırt etmeksizin her kesimi kucaklayarak, emeğin ve barışın en büyük destekleyicisi olduğunu, olmaya da devam edeceğini ifade etti.

Gençlerin yaşadığı sorunlara gösterdikleri hassasiyetin bu dönemde de devam edeceğini belirten Ersümer, gençlerin sorunlarının çözümü için proje üretmeye devam edeceklerini, gerek yurt içi, gerekse de yurtdışı örgütlerle kurdukları ilişkilerin daha da güçleneceğini ve toplumsal ve evrensel olaylara karşı duyarlılıklarının süreceğini dile getirdi.

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur