1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP’de işler karıştı…
TDP’de işler karıştı…

TDP’de işler karıştı…

Toplumcu Demokrasi Partisi Mağusa İlçesi’nde ‘başkanlık krizi’ yaşanmaya devam ediyor.

A+A-

YENiDÜZEN Haber Merkezi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa İlçesi’nde ‘başkanlık krizi’ yaşanmaya devam ediyor. İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları’nın Yüksek Disiplin Kurulu’na sevki sonrası görevden el çektirilmesi ve yerine tüzük gereği İlçe Sekreterin görevlendirilmesi TDP’deki huzursuzluğu tırmandırdı.

Hem Mustafa Emiroğluları’nın Disiplin Kurulu’na verilmesini hem de yerine İlçe sekreterinin görevlendirilmesine tepki gösteren TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı ve bazı partililer, Mağusa İlçe Kongresi yaparak, Doğay Çakıcı’yı yeni başkan olarak belirledi, TDP Merkezi durumdan bihaber oldu.

İdris: Ne tüzüğe ne usule uygun

YENiDÜZEN’in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan TDP Genel Sekreteri Asım İdris, “Bir seçim olması için Parti Meclisi’nden karar çıkması gerekir, gazetelere ilanı verilir, bir prosedürü vardır” diyerek, “Böyle bir uygulama yok, MYK’nın da böyle bir faaliyeti olmadı. Kendi başınıza kongre yapamazsınız” dedi.

İdris, “Üstelik Mağusa İlçe Başkanı görevden alınmadı, el çektirildi, günün sonunda olay Disiplin Kurulu’nda… Biz tüzüğe göre sadece İlçe Sekreteri’ni görevlendirdik. O yüzden böylesi bir seçimin yapılması ne tüzüğe ne de usule uygundur” ifadelerinde bulundu.

Birilerinin partiyi kaos içinde gösterme çabasında olduğunu da belirten İdris, “Ancak kaos yoktur” dedi.
İdris, dün akşam olağan toplantısını yapacak olan TDP MYK’da, Mağusa İlçesi’nde yaşananların da görüşüleceğini söyledi.

Bu haber toplam 2679 defa okunmuştur