1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP-AKEL ortak komitesi toplandı
TDP-AKEL ortak komitesi toplandı

TDP-AKEL ortak komitesi toplandı

TDP ile AKEL arasında kurulan ortak komite çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) arasında kurulan ortak komite çalışmalarını sürdürüyor.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP – AKEL ortak komitesi dün akşamüzeri yeniden toplandı. TDP Lefkoşa Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen ve TDP adına Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Ercan Hoşkara ile Dışilişkiler Komitesi Üyeleri Hulusi Kilim ve Mehmet Hoca’nın katıldığı görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Açıklamada, 2 bölgeli, 2 toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federal çözüm için müzakereleri yürüten liderlerine yardımcı olmak, iki toplumun hem yakınlaşmasına katkı koyacak 2 toplumlu etkinlikler düzenlemek, hem de toplumları bilgilendirmeye yönelik etkinlikler düzenlemek amacıyla kurulan komitenin, dünkü toplantıda mülkiyet ana başlığı altında kriterler konusunu görüşmeye devam ettiği belirtildi.

Bir sonraki toplantının 26 Ekim Pazartesi Günü saat 16.00’da AKEL Genel Merkezi’nde yapılmasına ve mülkiyetle ilgili görüşmelerin sürdürülmesine karar verildi.

Komite, iki partinin başkanlar düzeyinde Haziran ayında gerçekleştirdiği toplantıda alınan karar uyarınca oluşturulmuştu.

(tak)

Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur