1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TATAR: “BAKANLIK TALEP ETMEDİM”
TATAR: “BAKANLIK TALEP ETMEDİM”

TATAR: “BAKANLIK TALEP ETMEDİM”

Tatar, bakanlık istediğine yönelik iddiaların doğru olmadığını, böyle bir talepte bulunmadığını belirtti.

A+A-

 Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) 31 Ekim’de yapılacak kurultayda genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, bakanlık istediğine yönelik iddiaların doğru olmadığını, böyle bir talepte bulunmadığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Tatar, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün adayların kendisinden bakanlık istediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını, kendisinin böyle bir talepte bulunmadığını savundu.

CTP ile koalisyon kurulurken bakanlık talep etmediğini kaydeden Tatar, tam tersine Parti Meclisi toplantısında CTP ile ortaya konulan şartlarda ve mevcut koşullarda koalisyona gidilmesinin ülke ve parti için bir yarar sağlamayacağını, kurulması tasarlanan hükümette görev almak istemediğini söylediğini bildirdi.

“ANTİ DEMOKRATİK ÜYE YAZMA”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün “haziran ayı sonunda gerçekleştirilen tüzük değişikliklerinin ruhuna, uygulamadaki tüzük kurallarına aykırı, parti yetkili organlarının ilgili kararlarının amaçlarına uymayan, anti demokratik bir şekilde üye yazma veya yazdırtma yoluna gittiğini” ileri süren Tatar, yapılan değerlendirme ve incelemelerde bunun ortaya çıktığını iddia etti.

Tatar, şunları kaydetti:

“Partimizin eskiden bu yana ilçe ya da kurultay delegesi olan bazı kişiler üye yazılmazken, başka partilerle bağlantısı olan kimi kişiler üye yapılmış, bazı köy, mahalle örgüt başkanları, parti ileri gelenleri, milletvekilleri üye yazmaktan men edilir ve/veya onların yazdıkları reddedilirken Genel Başkan’ın yakınındaki bazı kişilerin getirdikleri isimler hiç sorgulanmadan partiye üye kaydedilmiştir. Partisini düşünen, partisinin gerçekten büyümesini, tek başına iktidar olmasını veya hükümetin büyük ortağı olmasını düşünen, hedefleyen biri böyle yapmaz. Bu, bir parti için kanser anlamına gelen, ‘küçük olsun, benim olsun’ zihniyetidir. Üzücü olan, şahsi siyasi hesapların partiye vereceği zararın hiç düşünülmemesi ve yapılan yanlışların ortaya çıkan tepkilere, halk nazarında yaşanan sıkıntılara rağmen hala Genel Başkan tarafından savunulmasıdır.”

Özgürgün’ün Kıbrıs konusuyla ilgili hükümet ortakları olan CTP-BG’nin ve Dışişleri Bakanı’nın bazı açıklamalarına hükümetin devamı uğruna sessiz kaldığını savunan Tatar, bu durumu “üzücü” olarak niteledi ve eleştirdi.

UBP’nin, KKTC devletinin varlığını ve esenliğini, halkın egemenliği, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin sulandırılmadan devamını savunmak ve korumak zorunda olduğunu belirten Tatar, “UBP Genel Başkanı bilgisi, dünya görüşü, projeleri, çalışkanlığı, insan ve yurt sevgisi ile Genel Başkanlık görevinde başarılı olmak için kendini görevine adamalıdır. Ben, işte bu düşüncelerle aday oldum ve halkımızın, tabanımızın her geçen gün artan desteği ile onlar adına, onlar için başarılı olacağımdan eminim” ifadelerini kullandı.

(tak)

Bu haber toplam 2316 defa okunmuştur