1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Talat’tan kurultay öncesi çarpıcı açıklama
Talat’tan kurultay öncesi çarpıcı açıklama

Talat’tan kurultay öncesi çarpıcı açıklama

Talat, yaklaşan kurultay öncesi delegeye çağrıda bulunarak liste oyun ve operasyonlarına gelmeyin vicdanınızı dinleyin çağrısı yaptı

A+A-

Kanal SİM’de Öğlen Postası programında konuşan 2. Cumhurbaşkanı, CTP-BG Genel Başkan adayı Mehmet Ali Talat, yaklaşan kurultay öncesi delegeye çağrıda bulunarak liste oyun ve operasyonlarına gelmeyin vicdanınızı dinleyin çağrısı yaptı.  Delegeye yönelik Talat, “Eğer biri yanınıza gelir ve bu adama oy verme, bu şu gurubun, şunların bunların adamıdır derse O’na sırtını görmek istiyoruz buradan git, şeklinde yanıt verin” dedi. CTP’de kardeş kavgasının dinmesi gerektiğini, bunun yolunun da vicdanların dinlenmesi olduğunu ifade eden Talat, Parti Meclisi için yoğun bir aday başvurusu olduğunun gözlemlendiğini, CTP’yi iyi günlerin beklendiğini dile getirdi.

Konuşmasında 28 maddelik manifestosundan örnekler de veren Talat, 3’lü kararname sisteminin muhakkak kaldırılması gerektiğini, bunun özellikle bir takvime bağlanarak netleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Meclisteki yasama sorununa işarete den Talat, yasamayı ‘yasamacıların değil ‘bürokrasinin’ yaptığına dikkat çekerek “Bizim mecliste hukukçu yok. Yeterli değil. Yasamayı da bürokrasi yapıyor. Belki de meclise hukuk bürosu kurmak lazım” şeklinde konuştu.

Elektrik Kurumu
Konuşması esnasında Elektrik Kurumu’na da değinen Talat,  “Akıllı sayaç olmazsa da kayıp hep olur. Santrallerin ihalesiz alındığı saçma bir iddia. Direk firmasından gidildi alındı. Bu işte ihale aramak şuna benziyor: i-phone almak için doğrudan şirketine Mac’a gidiyorsunuz, o da size git ihale aç diyor. Bu denli saçma işte bu santral konusunda ihale aramak" dedi

“BRT tamam değil”
Talat’ın konuşmasının satır başları şu şekilde:
“Üçlü kararname kaldırılmalıdır. BRT’nin çağdaş bir yapısı yok. “Ne o öyle zaman zaman hükümetle didişme zaman zaman hükümet talimatıyla yayın. BRT tamam değil.

Liste dağıtanlara sert tepki…
“CTP’li delegelerden bir ricam var. Kurultayda kendi vicdanlarına göre oy versinler. En iyi kim iş yaparsa ona oy versinler. Liste dağıtılırsa, liste dağıtana ‘dön sırtını göreyim’ desinler. Gruplaşmanın önüne geçmenin en etkili yolu budur. Delege sağduyulu davranmalıdır. Birilerinde destek istemek sorun değil ama birilerini engellemeye çalışmak kabul edilemez. Sert tepki gösterilmeli.”

(Kıbrıs Postası, Vatan Mehmet – YENİDÜZEN)

Bu haber toplam 2561 defa okunmuştur