1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. SODEP, Anastasiadis’in açıklamalarını değerlendirdi
SODEP, Anastasiadis’in açıklamalarını değerlendirdi

SODEP, Anastasiadis’in açıklamalarını değerlendirdi

“Akıncı’nın yapacağı açıklama ile aydınlanacak”

A+A-

 

Sosyal Demokrat Parti (SODEP), Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis’in Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için yürütülen müzakereler konusunda geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaları değerlendirerek, Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı’dan yanıt talep etti.

Sosyal Demokrat Parti yazılı açıklama yaparak Anastasiadis’in açıklamalarını değerlendirdi.

Anastasiadis’in açıklamalarında yer aldığı şekilde bir anlaşmanın “Kıbrıslı Türklerin geleceğini ipotek altına alacağı” belirtilen açıklamada, “Güney Kıbrıs’ta yapılacak Başkanlık seçimlerine yönelik olarak yapılan bir açıklama olarak görülen tezlerin ne kadar doğru olduğu da ancak Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yapacağı açıklama ile aydınlanacak” ifadelerine yer verildi.

“GÖRÜŞMELERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Kıbrıslı Rum liderin açıklamalarının görüşmeleri “olumsuz yönde etkilediği” kaydedilen açıklamada, liderlerin değerlendirmeleri arasında “büyük ayrılıkların olduğu” iddia edildi. SODEP’in açıklaması, şöyle devam etti:

“Mülkiyet başlığının üçte ikisini hallettiklerini, dört özgürlükle ilgili anlaşma olduğunu, nüfus oranında uzlaşıldığı ve 1960 garantilerinin üstesinden gelindiği hususundaki açıklama ve arkasından 2016 yılında da çözüm ihtimalinden söz ediliyor. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Burcu’nun “Rum lider doğru yapmıyor” demesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Kim doğruları söylüyor söylemi ise halk arasında konuşuluyor. Bu söylemler anlaşma çabalarına destek yerine köstek olmaktan öteye gitmiyor”

“Anastasiadis’in Kıbrıs konusunda yaptığı açıklamada KKTC’yi sahte devlet olarak nitelemesi kabul edilemez” denilen açıklamada, bu tür söylemlerin “süreci baltalamaktan öteye gidemeyeceği” belirtildi. SODEP’in açıklamasında şu ifadelere yer aldı:

“Kıbrıs Cumhuriyetinin devamı veya yeni Cumhuriyetin kurulması üzerinde de anlaşmanın olmadığını görmekteyiz. KKTC yeni Cumhuriyetten söz ediyor. Anlaşma sonrasında ise herkesin dilediği yerde mal edinme hakkı olacağı söyleniyor. Bu açıklamaların doğruluk derecesi ne ? SDP olarak Akıncı’nın bu konularda gerekli açıklamaları yapmasını bekliyoruz.”

Açıklamalar sonrasında halkın “tedirginlik içinde olduğu” ifade edilen açıklamada, “Sosyal Demokrat Parti olarak gerçeklerin KKTC halkına açıklanmasını bekliyoruz” denildi.

(tak)

Bu haber toplam 1575 defa okunmuştur