1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: “Sanata ve sanatçıya hep değer verdim”
Siber: “Sanata ve sanatçıya hep değer verdim”

Siber: “Sanata ve sanatçıya hep değer verdim”

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde dünya halklarının gününü kutladı.

A+A-

Siber, “Tiyatro insanın güneşidir, insanlığa aydınlık bir yol çizer” dedi. Siyasete girdiği günden beri sanat ve sanatçılar için birçok projeye ortak olduğunu kaydeden Siber, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin sanatla ve sanatçıya verdiği değerle ölçülebileceğini söyledi. Lefkoşa’da yanan tiyatro binasının yeniden halkımıza kazandırılması için yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Sibel, meclis başkanlığında yürüttüğü projelerden de bahsetti.

Dr. Fazıl Küçük Müzesi’nin inisiyatifini aldığını ve şuanda restorasyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Siber, Vakıflar işbirliği ile başlattığı Çağdaş Sanat Müzesi projesinin de devam etiğini belirtti. Siber, içinde sanat galerilerinin yer alacağı müze sayesinde büyük bir eksikliğin giderileceğini söyledi. Siber, “Başkentte sanatçıların eserlerini sürekli sergileyebileceği bir yerin varlığı toplumsal özgüven açısından da önemlidir. Sanata ve sanatçıya hep değer verdim. Bizim bunlara ihtiyacımız var ve bu konudaki çalışmalar cumhurbaşkanlığında da aynı hızla devam edecek” dedi.

HALKIMIZIN ÖZGÜVENİ YÜKSELMELİ
CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Güzelyurt Barış İlkokulu, Güzelyurt Özgürlük İlkokulu, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Şehit Turgut Ortaokulu, Güzelyurt Meslek Lisesi, Bostancı Fikri Karayel İlkokulu ve Güzelyurt Kurtuluş Lisesi ile Şehit Doğan Ahmet İlkokulu’nu ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi. Siber, bir halkın özgüvenini yükseltecek olan öznenin liderlik olduğunu söyledi. Toplum liderinin içe dönük olması nedeniyle halkın da uluslararası alanda görünür olmadığını dile getiren Siber, toplum liderliği şapkasını daha iyi kullanabilen bir liderliğin artık şart olduğunu belirtti.

BU SEÇİM HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR
Halkın, ülkede çok sık seçim olmasından dolayı seçim yorgunu olduğunu belirten Siber, buna rağmen gittiği her yerde gördüğü inancın 19 Nisan’da bir şeylerin değişeceğini gösterdiğini söyledi. Bu seçimin bir kişi veya parti seçimi olmadığına dikkat çeken Siber, Nisan’daki seçimlerin Kıbrıs Türk halkının geleceğini ve çözüm sürecini doğrudan etkileyecek bir seçim olduğunu belirtti. 50 yıldır çözülmeyen Kıbrıs sorununa rağmen Kıbrıs’ın kuzeyinde de yaşamın devam ettiğini ifade eden Siber, sorun çözme kabiliyeti yüksek olan bir liderliğin böylesi bir dönemde hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Toplum liderliği statüsünün halkın tümünü ilgilendiren konulara sahip çıkan bir anlayışla kullanılması gerektiğine dikkat çeken Siber, mevcut liderliğin hellim ve futbol gibi genel sorunlarda çok pasif kaldığını ancak parti içleriyle uğraşma konularında haddinden fazla aktif olunduğunu hatırlattı. Siber bu düzenin artık değişmesi gerektiğini, halkı korkutarak, gözdağı vererek zafere ulaşılamayacağını kaydetti.

Bu haber toplam 1587 defa okunmuştur