1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: Bu seçim değişimi gerçekleştirme gücümüzü gösterecek!
Siber: Bu seçim değişimi gerçekleştirme gücümüzü gösterecek!

Siber: Bu seçim değişimi gerçekleştirme gücümüzü gösterecek!

Siyasetin söz verme değil, iş yapma sanatı olduğunu söyleyen Siber, makamların icraat için var olduğunu, makamların tek sahibinin de halk olduğunu söyledi.

A+A-

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber Tatlısu'daydı…
 

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, halkın seçim yorgunu olduğunu ancak bu seçimin öneminin çok büyük olduğunu söyledi. Siber, “Bu seçim bir düşüncenin, farklı bir öngörünün, farklı bir anlayışın seçimidir. Değişimi gerçekleştirme gücümüzü göstermenin seçimidir” dedi. Siber Tatlısu bölgesine ziyaret düzenledi. Geçitkale Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe de katılan Siber, bir tatil köyünde 65 yaş üstü insanlarla buluştu. Katılımcıların tek tek elini sıkıp sohbet eden Siber, sorularını yanıtladı, sorunları dinledi. Seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri anlatan Siber, meclis başkanlığında yürüttüğü Lefkoşa Meydanlar Projesi nedeniyle sık sık övgü aldı. Yapımı tamamlandıktan sonra başkent Lefkoşa’nın yeni bir çehreye kavuşacağını kaydeden Siber, gelecek nesillere kalacak olan toplumsal miraslarımızın önemine değindi ve projede kendisine destek olan tüm kuruluşlara teşekkür etti.

19 Nisan’da değişim yaşanacak
Siyasetin söz verme değil, iş yapma sanatı olduğunu söyleyen Siber, makamların icraat için var olduğunu, makamların tek sahibinin de halk olduğunu söyledi. Bir adayın halka, ‘beni seçmezseniz geleceğiniz tehlikeye girer’ şeklinde propaganda yaptığını söyleyen Siber, “Bu durum demokratik ülkelerde olmaz. 40 yıldır bu koltuktayım diyerek övünülmez, bu durum krallıklarda, feodal sistemlerde olur. Kıbrıslı Türklerin demokrasisi ileridir ve inanıyorum ki artık bu kısırdöngü kırılıyor” dedi. Siber şöyle konuştu:
“Seçim yorgunuyuz ama bu seçim çok önemli. Bu seçim bir düşüncenin, farklı bir öngörünün, farklı bir anlayışın seçimidir. Değişimi gerçekleştirme gücümüzü göstermenin seçimidir. Temiz, şeffaf, güven veren, hak adalet ilkesiyle hareket eden bir cumhurbaşkanlığı yaratmak için oyunuzu istiyorum. 19 Nisan’da değişimi gerçekleştireceği konusunda halkımıza güveniyorum” dedi.

Petrol dolum tesisi sadece bir örnek
Siber, meclis başkanı olarak yaptığı girişimle, Lefkoşa’da Girne Kapısı’ndan Atatürk Meydanı’na kadar olan bölge için çevre düzenleme yarışmasının sonuçlandığını, bölgedeki parkları da içine alan ve Lefkoşa Master Planı ile uyumlu olarak Lefkoşa Belediyesi ve Mimarlar Odası’yla işbirliği ile projenin yürütüldüğünü belirtti. Bisiklet yollarıyla, ağaçlandırılmış oturma yerleriyle çağdaş kent projesinin yakın zamanda tamamlanacağını kaydeden Siber, halkın yararına işler üretmeye devam edeceğini söyledi. Siber, yaptığı girişimlerle petrol dolum tesisini engelleyerek büyük bir felaketin önüne geçildiğini hatırlatarak, ‘tecrübeli’ diye bilinen bazı siyasilerin ‘olmaz’ dedikleri halde bu işi halk ile birlikte başardığını belirtti. Siber, “Tehlikesi çok büyük olan petrol dolum tesisinin yapımını önledik. Bu sadece bir örnek. Halkını yanına alan bir liderin yapamayacağı şey yoktur. 19 Nisan’dan sonra da aynı duygularla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1625 defa okunmuştur