1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Seçimlerde mali eşitsizlik var'
Seçimlerde mali eşitsizlik var

'Seçimlerde mali eşitsizlik var'

Onurer, meclis dışında kalan partilere de katkı verilmesi gerektiğini savundu.

A+A-

Kıbrıs Sosyalist Partisi(KSP) Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin mali açıdan eşit olmayan koşullarda gerçekleşmekte olduğunu, bu nedenle meclis dışında kalan partilere de katkı verilmesi gerektiğini savundu.

Onurer, KSP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada "Bu seçimler eşit koşullarda yer almamaktadır” dedi. Onurer, “Meclis içinde yer alan partiler, meclise girememiş daha küçük partilere karşı çok daha avantajlı ve özellikle mali açıdan eşit olmayan koşullarda seçimlere katıldıklarına dikkat çekmek istiyorum” şeklinde devam etti.

Radyo ve televizyonlarda seçimlerle ilgili yapılacak tanıtım ve propaganda faaliyetleri için Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen ücretlerin, adayların genel seçim bütçeleri dikkate alınmaksızın belirlendiğini savunan Onurer,  “Tüm adaylar mali açıdan ayni kefeye konmaktadır. Bu durum seçimlerin eşitlikçi ve adil bir ortamda geçmesine gölge düşürmektedir” dedi.

KSP’nin bu güne kadar Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapmış olduğu harcamanın 500 TL'nin üzerine çıkmadığını kaydeden Onurer,  KSP’nin gönüllü üye ve sempatizanlarının kendi ceplerinden yapacakları kişisel harcamalar ve yakıt giderleri de dahil olmak üzere, harcamaların 4 bin TL'yi aşmamasının öngörüldüğünü kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1375 defa okunmuştur