1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Seçim sürecine girildi
Seçim sürecine girildi

Seçim sürecine girildi

YSK duyurduğu 28 Temmuz 2013 Milletvekilliği Erken Genel Seçimi ile ilgili takvime göre, seçim süreci dün başladı.

A+A-

KKTC’de 28 Temmuz’da yapılacak “Milletvekilliği Erken Genel Seçimi”yle ilgili takvime göre ilçelerin çıkaracağı milletvekili sayısı yarın saptanıp ilan edilecek.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) duyurduğu 28 Temmuz 2013 Milletvekilliği Erken Genel Seçimi ile ilgili takvime göre, seçim süreci dün başladı.

Siyasal partilerin adaylarını saptamasının son günü 18 Haziran olarak açıklanırken adaylar 21 Haziran’da adaylık başvurusunda bulunacak. YSK ve ilçe seçim kurulları, başvuran adayları 22 Haziran’da geçici ilan edecek.

Seçim takviminde 23 Haziran sandık seçmen listelerinin askıya alınmasının en son günü olarak belirlenirken adaylar 30 Haziran’da kesinleşecek ve 1 Temmuz’da YSK ve ilçe seçim kurullarınca tarafından ilan edilecek.

Aynı gün duvar ilanları için ilçe seçim kurullarında ad çekme işlemi yapılacak.

Seçim propagandası 2 Temmuz’da başlayacak.

6 Temmuz’da YSK oy pusulalarının düzenlenmesi için adaylar arasında yapılacak adçekmeyi duyuracak.

BRT’de propaganda yapmak isteyen siyasal partilerin YSK’ya dilekçe vermelerinin son günü 7 Temmuz olarak belirlendi.

Adaylar 8 Temmuz’da oy pusulalarının düzenlenmesi için YSK’da ad çekecek. Aynı gün siyasal partilerin BRT’deki propaganda konuşmalarının yayın zaman ve sırasının saptanması için de adçekmeye gidilecek. 8 Temmuz sandık seçmen listelerinin tamamlanmasının da son günü.28 Temmuz erken genel seçimine yönelik kamuoyu yoklaması ve araştırmalarının yayımlanmasının son günü 13 Temmuz.

Seçimde oy kullanacaklara seçmen kartları en geç 25 Temmuz’a kadar dağıtılacak. Seçim propagandasının son günü 27 Temmuz.

28 Temmuz’da ise KKTC’de seçmen hakkı bulunanlar, Cumhuriyet Meclisi’nin 50 yeni üyesini belirlemek üzere oy kullanacak.

(tak)

Bu haber toplam 2028 defa okunmuştur