1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Saray’da ‘UBP’ zirvesi
Saray’da ‘UBP’ zirvesi

Saray’da ‘UBP’ zirvesi

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile UBP milletvekillerinin geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı ve ‘sır’ gibi saklanan yemekli toplantının perde gerisi aralanmaya başlandı. ‘Özel görüşmede’ bağımsız belediye başkanlarının UBP’ye geçişi, yerel seçim sonuçlar

A+A-

Ayşe GÜLER

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Ulusal Birlik Partisi(UBP) milletvekillerinin geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı ve sır gibi saklanan yemekli toplantının perde gerisi aralanmaya başlandı.
İstanbul’da olan UBP Girne milletvekili Ünal Üstel dışında tüm vekillerin katıldığı bir saatlik toplantıda ‘bağımsız belediye başkanları’ masaya yatırıldı, başkanlarının UBP’ye katılımları ele alındı.
Şubat 2015’te yapılacak parti kurultayının da toplantıda konuşulduğu, bazı vekillerin Cumhurbaşkanlığı seçimine kısa bir süre kala kurultayın yapılmaması ve ertelenmesine sıcak baktığı öğrenildi.
‘Özel görüşmede’ 29 Haziran’da yapılan yerel seçim sonuçlarının da gündeme alındığı elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.
Bilindiği üzere UBP’nin 13 olan belediye başkan sayısı, geçtiğimiz ay yapılan yerel seçimlerin ardından 5’e gerilemiş, parti içerisinde ciddi huzursuzluk yaşanmıştı.


Kurultay’ın ertelenmesi gündemde

Şubat 2015 tarihinde yapılacak kurultayının ertelenmesine yönelik UBP içerisinde sesler yükselmeye başladı.
Bazı vekiller kurultayın Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında Kasım ayında yapılmasına yönelirken, parti içindeki bazı vekillerde eğilimini kurultay tarihinin değişmemesi yönünde kullanıyor.
Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde UBP kurultayının ertelenip ertelenmeyeceğine ise partinin yetkili organları karar verecek.

 

----------------------------------------

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu: “Bağımsız adayların ne olacağını konuştuk”

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile gerçekleştirdikleri toplantıyı doğruladı.
Toplantıda ‘genel konuların’ ele alındığını söyleyen Sucuoğlu, yerel seçim sonuçlarının kısa bir şekilde değerlendirildiğini de belirtti.
Sucuoğlu, toplantıda bağımsız belediye başkanlarının ne olacağının da konuşulduğunu açıkladı.
Görüşmede önümüzdeki yıl Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ele alınmadığını ifade eden Sucuoğlu, Şubat’ta gerçekleşecek parti kurultayının ertelenmeyeceğini söyledi.

Sucuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile genel bir görüşme gerçekleştirdik. Toplantıda günlük şeyler konuşuldu. Eroğlu, siyasi hikayelerini bizimle paylaştı. Bir saat süren görüşmede yerel seçim sonuçlarını kısa bir şekilde değerlendirdik. Bağımsız belediye başkanlarının ne olacağı, bağımsız mı kalacakları konuşuldu. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçimleri ele alınmadı”

 

 

UBP Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar: “Parti kurultayının ertelenmesine yönelik eğilim var”

UBP Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile gerçekleşen toplantıyı ‘genel bir görüşme’ olarak değerlendirdi.
İstanbul’da olan UBP Girne milletvekili Ünal Üstel dışında tüm vekillerin görüşmeye katıldığını aktaran Tatar, toplantıda yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçiminin konuşulmadığını iddia etti.
Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçiminden kısa bir süre önce Şubat ayında yapılacak parti kurultayının da ertelenmesine yönelik parti içerisinde bir ‘eğilimin’ söz konusu olduğunu ifade etti.

 

UBP Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre: “Özel bir toplantı gerçekleştirdik”

UBP Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre ise ‘özel’ bir toplantı için Cumhurbaşkanı Eroğlu ile bir araya geldiklerini söyledi.
Töre, toplantının içeriği ile ilgili açıklama yapmak istemezken, görüşmede Cumhurbaşkanlığı seçimi ve yerel seçim sonuçlarının değerlendirilmediğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun UBP’nin ‘fahri başkanı’ olduğunu belirten Töre, “Bize bir davet yapıldı. Bizde bu davete icabet ettik” dedi.
Öte yandan Töre, kurultay tarihinin erteleneceği yönünde çıkan haberlerle ilgili de açıklama yaptı.
Partideki bazı milletvekillerinin Şubat’ta yapılacak kurultayın Kasım’a ertelenmesi, bazılarının ise belirtilen tarihte yapılmasını konuştuklarını dile getiren Töre, konunun partinin yetkili organlarında değerlendirileceğini aktardı.
Töre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 40 gün öncesinde kurultay seçiminin yapılmasının doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2808 defa okunmuştur