1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ‘Rekora koşuyor’
‘Rekora koşuyor’

‘Rekora koşuyor’

Ahmet Kaşif, DP’den istifasının ardından yeni bir partiye katılırsa, siyaset tarihimizde önemli bir rekorun da sahibi olacak

A+A-

 

• Ahmet Kaşif: YDP- DMP- DP- ÖHD- UBP- BĞM- DP- BĞM- ?
• İrsen Küçük: UBP- TAP- AHP- DMP- UBP
• Ertuğrul Hasipoğlu: UBP- YAP- ABP- DP- UBP


Kıbrıs Türk siyaset tarihinde, özellikle ‘Ulusal Birlik Partisi’nden “ayrılan” ve ya yeni bir parti kuran ya da yeniden UBP’ye geri dönen siyasetçiler dikkat çekiyor.
Meclis’te “siyasi partiler yasası”nın gündeme gelmesi ve “milletvekili transferinin” yasaklanması yıllardır konuşulurken, genelde, böylesi düzenlemelere en fazla karşı çıkan isimler de “transfer” konusunda öne çıkıyor.
Genelde ‘hükümet kurma’ ya da ‘seçim’ dönemlerine denk gelen milletvekili istifaları, “kabine değişim” dönemlerinde de yoğunlaşırken, parti değiştiren hemen her vekilin ilk açıklaması da “bunun makamla ilgili olmadığı” yönünde oluyor.
Siyaseti ‘kirli’, siyasetçiyi ‘güvenilmez’ kılan ancak yıllardır hep tartışılmasına karşın önüne geçilemeyen ‘Milletvekili transferleri’nde Ahmet Kaşif yeni bir rekorun peşinde koşuyor.

Kaşif ve Küçük ‘liste başı’

Transfer Listesi’nin başındaki isim, geçen yıl UBP’den istifa ederek DP’ye katılan Ahmet Kaşif. Ahmet Kaşif’in birinci olduğu transfer listesinde ‘en yakın rakibi’ de UBP eski  Genel Başkanı İrsen Küçük.
1990 genel seçimlerinde ilk olarak Yeni Doğuş Partisi'nden milletvekili seçilen Ahmet Kaşif, önce DMP’de yer aldı, 1993 genel seçimlerinde ise Demokrat Parti'den Gazi Mağusa milletvekili seçildi. 2004’te DP'den istifa ederek Özgür Düşünce Hareketi'ne katılan Kaşif, aynı yıl Özgür Düşünce Hareketi'nden ayrılıp, Ulusal Birlik Partisi'ne gitti. Kaşif, geçen yıl UBP’den istifa edip bağımsız kalmasının ardından tekrar DP’ye katıldı. Dün de DP’den istifa ettiğini açıkladı.
Siyasi hayatına UBP’de başlayan İrsen Küçük, TAP, AHP ve DMP’yi de denedi. İrsen Küçük, 3 parti dolaştıktan sonra, siyasete başladığı partiye dönen siyasetçilerden.

Gezgin Hasipoğlu…

Transfer Listesi’nin 3. sırasını, Ertuğrul Hasipoğlu aldı. Siyasete UBP’de başlayan Hasipoğlu, 2002’de UBP’den istifa ederek Yenilikçi Atılım Partisi’ni kurdu,  2003’de ise Adalet ve Barış Partisi olarak parti ismini değiştirerek Meclis’te ABP olarak temsil edildi. Daha sonra Demokrat Parti’ye katılan ve yeniden milletvekili seçilen Hasipoğlu, 2010’da da DP’den istifa ederek yeniden UBP’ye döndü.

Bu haber toplam 3168 defa okunmuştur