1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Petrol fiyatlarındaki düşüş %30, hükümetin yaptığı %1,5”
“Petrol fiyatlarındaki düşüş %30, hükümetin yaptığı %1,5”

“Petrol fiyatlarındaki düşüş %30, hükümetin yaptığı %1,5”

TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, petrol fiyatlarında dünya borsalarındaki artışı anında otomatik olarak fiyatlara yansıtan hükümetin düşüşleri ise görmezden geldiğini, oluşan kamuoyu tepkisi üzerine de göstermelik indirim yaptığını öne sürdü.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, petrol fiyatlarında dünya borsalarındaki artışı anında otomatik olarak fiyatlara yansıtan hükümetin düşüşleri ise görmezden geldiğini, oluşan kamuoyu tepkisi üzerine de göstermelik indirim yaptığını öne sürdü.

Hüdaoğlu yazılı açıklamasında, dünyadaki petrol fiyatlarının, yaklaşık yüzde 30 düşüşle son 4 yılın en düşük seviyelerine gerilediğini, ancak hükümetin uygulamaya koyduğu 5 kuruşluk indirimin yüzde 1.5’e denk geldiğini belirtti.

“CTP-DP Hükümeti’nin de tıpkı geçmiş UBP Hükümeti gibi, sıkı mali politikalarla denk bütçe yaratmak adına elini halkın cebinden ısrarla çekmediği” görüşünü ifade eden Hüdaoğlu, akaryakıt zammındaki artışları aynen yansıtan hükümetin indirimlerde ketum davranmasının da bunun somut örneklerinden olduğunu savundu.

Tüm kesimleri etkileyen akaryakıt fiyatlarında dünya genelinde meydana gelen düşüşün, KKTC’deki akaryakıt fiyatlarına da aynen yansıtılması gerektiğini kaydeden Hüdaoğlu, bunun sadece akaryakıt kullananları değil, tüm ülke ekonomisini olumlu etkileyeceğini belirtti. (tak)

Bu haber toplam 1493 defa okunmuştur