1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Paşaköy’deki toplantıya katılan halk içini döktü
Paşaköy’deki toplantıya katılan halk içini döktü

Paşaköy’deki toplantıya katılan halk içini döktü

Çok yoğun katılımın olduğu toplantıda, özelleştirmelerden, kırsal kesim arsalarına, hayatın pahalılaşmasından, yüksek öğretim konusuna kadar pek çok konuda içini döken vatandaşlar CTP-BG’den sorunları çözmesini beklediğini dile getirdi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Gazimağusa milletvekili adaylarının dün akşam Paşaköy’e yaptığı ziyaret bölgenin sorunlarının tartışıldığı platforma dönüştü. Çok yoğun katılımın olduğu toplantıda, özelleştirmelerden, kırsal kesim arsalarına, hayatın pahalılaşmasından, yüksek öğretim konusuna kadar pek çok konuda içini döken vatandaşlar CTP-BG’den sorunları çözmesini beklediğini dile getirdi.

ŞAHALİ: HALKIN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ!

Ziyaretin başında adayları halka tanıtan İlçe Başkanı Erkut Şahali, yaptığı konuşmada UBP’nin ülkede 4 yıldır ciddi bir yıkım yaşattığını, erken seçimle ülkedeki adaletin yeniden sağlanacağı, 28 Temmuz’dan sonra halkın kendilerine olan güvenini boşa çıkarmayacaklarını söyledi.

AKANSOY: CTP HALKIN KARŞISINA PROGRAMIYLA ÇIKTI!

CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy da konuşmasında, halkın artık bir karar aşamasında olduğunu, tüm yönleriyle sürdürülebilir olmayan bu düzenin değişmesi için hayatın her alanına dair dönüşümü ve gelişimi sağlayacak kapsamlı programıyla CTP-BG’nin halkın önüne çıktığını söyledi.

SOYER: ÜRETKEN BİR MODEL YARATACAĞIZ

CTP-BG eski Genel Başkanı ve Gazimağusa milletvekili Ferdi Sabit Soyer, İrsen Küçük’ün başbakanlığındaki hükümetin görevde olmadığı için devletin olanaklarını kullanamadığını, seçim rüşveti olarak dağıtılan arsaların iptal edildiğini, hükümet gücünü kullanarak insanların üzerinde tahakküm kurmanın demokrasiyi katletmek demek olduğunu söyledi. CTP-BG döneminde en son asgari ücretin 2008 sonunda arttığını, o günden bugüne hayat pahalılığının yüzde 37 arttığını ancak asgari ücretin sadece yüzde 10 arttığını, aynı şekilde kamu çalışanlarının kaybının da yüzde 14 olduğunu, 4 yılda fiyat istikrar fonu ve dolaylı vergilerin toplamda yüzde 36 ekstra artırılmasının da halkın alım gücünü düşürdüğünü söyledi. Tüm bunların ekonomiyi gerilettiğini, esnafın dükkân kapattığını, tüm sektörlerin gelirinin azaldığını, bunların yanında Ercan’ın özelleştirilmesinden gelen paranın 13. maaşların ödenmesinde kullanıldığını söyledi.
“Üretken bir modele girmemiz kaçınılmazdır” diyen Soyer, yerel gelirlerle maaşların yüzde 60’ının ödenebildiğini, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alınması ve vergi sisteminin düzenlenmesi ile devletin gelirlerini artırıp giderlerini azaltacaklarını ve maaşları ödeyebilecek duruma geleceklerini söyledi.
Soyer, ülkenin devlet gelirlerinin toplamının yüzde 17’sinin havaalanından geldiğini, zarar etmediği halde özelleştirilen havaalanına bir çivi bile çakmayan Taşyapı Ltd’nin fiyatları yükselttiğini ve devlete ödemesi gereken KDV’yi bile ödeyip ödemediğinin belli olmadığını söyledi. Havaalanının özelleştirilmesinin devletin gelir kaybının yanında, tekelleşmeye ve hizmetlerin pahalılaşmasına neden olduğunu ifade eden Soyer, havaalanıyla ilgili imzalanan bütün hukuki belgelerin inceleneceğini ve kurumu geri almanın yollarının aranacağını belirtti.

KIRSAL KESİM ARSASI VE AĞIL YERİ DAĞITTILAR, ALTYAPISI YOK

Bir vatandaş, Vadili’de dağıtılan kırsal kesim arsalarının hiçbir altyapısının olmadığını, geçmiş hükümetin sadece şov yaptığını ifade ederek, kendisine “Elektrik altyapısını sen öde, devlet sana parasını verir” dendiğini öfkeyle anlattı. Bir başka vatandaş da ağıl yerleri için verilen bölgeye 15 kişinin yatırım yaptığını ancak bölgenin askere ait olduğu gerekçesiyle elektrik bağlanmadığından yakındı.

KAMU-ÖZEL ORTAKLIĞINDA YENİ HAVAYOLU ŞİRKETİ KURULACAK

CTP milletvekili Soyer, kırsal kesim arsalarının altyapılarının eksiksiz olarak yapılarak gençlere verilmesi gerektiğini ifade ederek, askere ait bir bölgenin mandıra yeri olarak verilmesinin ise devlet ciddiyeti ile bağdaşmadığını, geçmiş hükümetin askerle görüşüp bu sorunu çözebilecek kapasitesi olmadığını söyledi.
İşsizlik konusunda sorulan bir soruya Ferdi Sabit Soyer, istihdam sorununu ülkedeki ekmeği büyüterek çözmek gerektiğini, iş yaşamını kayıt altına alacaklarını ve iş kurmak isteyen gençleri destekleyeceklerini ifade ederek, bu ülkede yurtdışından gelen ucuz işgücünün gençlerin rakibi olmaması gerektiğini söyledi.
Ziyarette taksicilerin Ercan’ı işleten özel şirketle olan sorunları da konuşuldu. Taksici vatandaşlar, Taşyapı Ltd’nin kendilerinden taksi durakları için 110 bin TL para istediğini, şirketin taksi durakları yıkmak istediğini, geçmiş hükümetin taksicileri özel şirketin insafına terk ettiğini anlattı.
Özelleştirilme konusunda da sorulan sorulara, kamu ile özelin rekabetin içinde olmasını istediklerini, havaalanında verilen hizmetlerin fiyatlarının arttığını, aynı şekilde KTHY’nin kapatılmasından sonra tekelciliğin başladığını, elektrik kurumuyla ilgili ise kurumun verimli hale getirileceğini ve özerk yapıya kavuşturulacağını ve herkesin kuruma olan borcunu ödeyeceğini belirtti. Kamu özel ortaklığında bir havayolu şirketi kurulması gerektiğini, CTP-BG’nin bu hedef için çalışacağını da kaydetti.

Bu haber toplam 2049 defa okunmuştur