1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özyiğit: “Ülkede köklü bir temizliğe ihtiyaç var”
Özyiğit: “Ülkede köklü bir temizliğe ihtiyaç var”

Özyiğit: “Ülkede köklü bir temizliğe ihtiyaç var”

Özyiğit, ülkede geçmişten günümüze birçok usulsüz ve yolsuzlukların yaşandığını, ancak bugüne dek maalesef kimseden hesap sorulmadığını, yapanın yanına hep kar kaldığını söyledi.

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede geçmişten günümüze birçok usulsüz ve yolsuzlukların yaşandığını, ancak bugüne dek maalesef kimseden hesap sorulmadığını, yapanın yanına hep kar kaldığını söyledi.

Son dönemlerde başta Ercan Havaalanı olmak üzere, Kıb-Tek ve Kumarcılar Hanı İhaleleri ile Piyangolar Birimi’nde çok ciddi yolsuzluk ve vurgun iddiaları olduğuna dikkat çeken Özyiğit, “Ülkede kökten bir temizlik gereklidir, TDP olarak bizler de bunu yapmakta kararlıyız. Yapanın yanına kar kalmayacak, herkesin kendisinden hesap sorulacağını bileceği bir düzen yaratmak için yoldayız ve halkın da desteği ile bunu mutlaka başaracağız” dedi.

TDP’den bir heyet, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının üzerine gidilmesini sağlamak ve “temiz topluma ulaşma” adına başlattığı ziyaretler çerçevesinde, bugün Sayıştay Başkanı Osman Korahan’ı makamında ziyaret etti.

Genel Başkan Cemal Özyiğit görüşme öncesi basına yaptığı açıklamada, TDP olarak yolsuzluk ve usulsüzlüklerin üzerine giderek, yapanın yanına kar kalmayacağı temiz bir topluma ulaşma adına girişim başlattıklarını, bu çerçevede ilk ziyaretlerini yolsuzluk ve keyfi uygulamaların üzerine gitmekte gösterdiği yüreklilik ve kararlılıktan dolayı Ombudsman Emine Dizdarlı’ya yaptıklarını, ardından da Yüksek Mahkeme Başkanı ile Başsavcılığı ziyaret ettiklerini, bugün Sayıştay Başkanlığı’nı, yarın ise Polis Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek ilk etap ziyaretlerini tamamlayacaklarını söyledi.

“YAPANIN YANINA KAR KALDI”

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş döneminde Cumhurbaşkanlığı’nda ciddi yolsuzluk iddialarının gündeme geldiğini, hatta üst düzey bir yetkilinin o dönem daha kapılar açılmamasına rağmen Güney’e kaçtığını, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) batırılarak iflas ettirildiğini, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) batağa sürüklendiğini, meclis kürsüsünden dolarların sallandığını, bir parti başkanının parayla oy satın aldığını açıkça itiraf ettiğini belirten Özyiğit, tüm bunlarla ilgili ne yapıldığını sordu.

Tüm bu ve benzeri olaylarla ilgili ya raporların ortaya çıkarılmadığını, ortaya çıkarılanların da takip edilmediğini, yanlış yapanlardan bir türlü hesap sorulmadığını belirten Özyiğit, art niyetli bazı kişilerin de bunlardan cesaret alarak keyfi ve usulsüz karar ve uygulamalara devam ettiklerini ifade etti.

“SAYIŞTAY’A BÜYÜK GÖREV DÜŞMEKTE”

Son dönemlerde de Ercan Havaalanı’nın denetim ve kontrolörlüğü ile ilgili olmak üzere, birçok usulsüzlük ve keyfi uygulamanın yaşandığına dair çok ciddi bulgu ve iddialar olduğunu belirten Özyiğit, kamu-kurum ve kuruluşlarını denetlemekle görevli olan Sayıştay’ın görevinin önemine dikkat çekti.

Özyiğit, “Raporlar neden bir türlü zamanında çıkarılamıyor. Ortaya çıkan raporlar ise ne derece takip ediliyor. Meclis Sayıştay Komitesi dün bazı raporları görüşmüş ama bir baktık ki hiçbir ciddi konu görüşülmemiş, toplumun arzuladığı yolsuzluklarla ilgili raporlar görüşülmüyor. Ciddi olayların üzerine ne zaman gidilerek hesap sorulacak” diye konuştu.

(tak)

Bu haber toplam 1320 defa okunmuştur