1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özyiğit: Hükümet olalım diye bir düşüncemiz yoktur
Özyiğit: Hükümet olalım diye bir düşüncemiz yoktur

Özyiğit: Hükümet olalım diye bir düşüncemiz yoktur

Özyiğit, TDP’nin hükümet görüşmesi yapması için hükümetin bozulması ve ardından görüşme teklif edilmesi gerektiğini kaydetti.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, şu ana kadar TDP’nin hiçbir parti ile hükümet kurmak için görüşme yapmadığını, hükümet bozulana kadar da böyle bir görüşme yapmayı düşünmediğini açıkladı.

TDP Parti Meclisi (PM) dün akşam toplandı. Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında saat 20.00 sıralarında başlayıp 4 saate yakın süren ve ana gündem maddesi yerel seçimler olan toplantıda, iki karar tasarısı onaylandı.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Özyiğit, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, PM üyelerine yerel seçimlere yönelik yapılan çalışmalar ve elde edilen bulgularla ilgili bilgiler verirken, gündemdeki konulara yönelik de kısa bir değerlendirmede bulundu.
Hükümetin kurulmasının ardından 7 ay geçmesine rağmen, hükümetin icraatları ile değil, kavgaları ve tartışmaları ile sürekli gündem olduğunu savunan Özyiğit, “ülkede onca çözüm bekleyen sorun varken, hükümet partilerinin önceliğinin atama ve rant kavgası olması kaygı verici” dedi.
Konuşmasında, Ulusal Birlik Partisi (UBP) - Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) - Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) hükümetinin kurulacağı iddialarına da değinen Özyiğit, “TDP kapıda beklemiyor” dedi.

Şu ana kadar TDP’nin hiçbir parti ile hükümet kurmak için görüşme yapmadığını, hükümet bozulana kadar da böyle bir görüşme yapmayı düşünmediğini açıklayan Özyiğit, TDP’nin hükümet görüşmesi yapması için hükümetin bozulması ve ardından görüşme teklif edilmesi gerektiğini kaydetti.

Özyiğit, “Konu parti meclisinde değerlendirilir ve koşullar uygun olursa onay verilebilir. Ancak, ne olursa olsun hükümet olalım diye bir düşüncemiz yoktur” diye konuştu.

Cemal Özyiğit’in konuşmasının ardından, hükümet icraatları ve Mısır’da yaşanan olaylarla ilgili iki karar tasarısı onaylandı.

Toplantıda daha sonra seçimlerde ortaya konacak yerel yönetimler vizyonu değerlendirildi ve bazı kararlar alındı. Yerel seçimler ve adaylarla ilgili alınan kararlar bugün, işbirliği yapılacak örgütlerle değerlendirilecek ve 1-2 gün içinde yapılacak basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.  
(tak)

Bu haber toplam 1191 defa okunmuştur