1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ÖZGÜRGÜN - TATAR İKİNCİ TURDA YARIŞACAK
ÖZGÜRGÜN - TATAR İKİNCİ TURDA YARIŞACAK

ÖZGÜRGÜN - TATAR İKİNCİ TURDA YARIŞACAK

İkinci turda Hüseyin Özgürgün ve Ersin Tatar yarışacak.

A+A-

SAAT: 05:40

Sabahın erken saatlerine kadar süren UBP Kurultayı saat 05:30'da sona erdi. Hiç bir adayın 3,068 oy olan salt çoğunluğu alamadığı için kurultayda ikinci tur yapılacak. İkinci  turda,  en çok oy alan Hüseyin Özgürgün ve Ersin Tatar yarışacak. UBP Tüzüğü gereği bir hafta sonra tekrarlanması gereken kurultayın ikinci turu 7 Kasım Cumartesi  günü yapılacak. Bu arada Divandan edinilen bilgiye göre, UBP Genel Başkanı birinci turdan seçilemediği için UBP Parti Meclisi oyları sayılmayacak, PM'in sayımı ikinci turda gerçekleştirilecek.

 

TOPLAM KULLANILAN OY: 6,135

SAYILAN OY:6,135

GEÇERLİ OY: 6,113

Hüseyin Özgürgün: 2,722
Oğuz Ceyda: 42
Ersin Tatar: 1,437
Zorlu Töre: 324
Ünal Üstel: 708
Hamza Ersan Saner: 497
Nazım Çavuşoğlu: 382
Geçersiz oy: 23

 

----------------------------------------------------------------------

SAAT: 01:10

İLK BİN OY SAYILDI... ÖZGÜRGÜN VE TATAR İLK İKİ SIRAYI PAYLAŞIYOR

ÖZGÜRGÜN 443, TATAR 295 OY ALDI

Ulusal Birlik Partisi (UBP) 20. Olağan Kurultayı'nda kullanılan 6 bin 135 oyun bini sayıldı. İlk bin oyda, ilk sırada yer alan Hüseyin Özgürgün 443, ikinci Ersin Tatar ise 295 oy topladı.

Divan Başkanı İlker Edip'in saydığı oylara göre, Hüseyin Özgürgün ilk sırada yer alırken, Ersin Tatar yarışı ikinci sırada sürdürüyor.

Diğer adaylar sırasıyla Nazım Çavuşoğlu 102, Zorlu Töre 75, Ünal Üstel 66, Ersan Saner 7, Oğuz Ceyda 9 oy aldı. 6 oy ise geçersiz sayıldı.

Divan Başkanı İlker Edip, bin 3 oyun sayıldığı oy sayımı sırasında bazı üyelerin heyecanlanması üzerine "her adayın burada temsilcisi var. Biz en dikkatli şekilde oyları sayıyoruz siz rahat olun" diye seslendi.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonunda yer alan kurultayda sandıkların saat 22.00'de kapanmasının ardından başlayan genel başkanlık oy sayımında, ilk bin oyun sayımı saat 00.45'te tamamlanabildi.

Geriye kalan 5 bin 135 oyun sayım işleminin sabaha kadar sürmesi bekleniyor.

(TAK)

---------------------------------------

SAAT: 22:30

9 bin 224 üyesi bulunan UBP'de  6,135 üye kurultayda oy kullandı.

Bölgelere kullanılan oy dağılımı şöyle:

Güzelyurt: 842 üye

Mağusa: 1,420 üye

Lefkoşa: 2,205 üye

Girne: 1,010 üye

İskele: 658 üye

----------------------------

SAAT: 22:10

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) genel başkan ve parti meclisini seçmek için oy verme işlemi saat 10:00'da sona erdi. Oyların tasnifine geçildi, oy kullanan üye sayısı henüz açıklanmadı. Sayımın yapılacağı divan çevresinin etrafı demir bariyerler ve güvenlik görevlileri ile kapatıldı. Başkanlık için açık sayım yapılacak.

Parti Meclisi üyelikleri seçiminde kullanılan oylar ise optik okuyucu yardımıyla okunacak. Sonuçların en kısa sürede açıklanması hedefleniyor.

Genel başkanlık seçiminde adaylardan herhangi biri oylamaya katılan üyelerin salt çoğunluğunu alamazsa, üyelerden en çok oy alan iki aday bir hafta sonra yapılacak ikinci turda yeniden yarışacak.

Divan Başkanı İlker Edip, saat 22.20'de sandıkları kapadığını ifade ederek, oy sayımına geçtiklerini söyledi, sonuçların en iyi şekilde tamamlanması ve partiye hayırlı olmasını temenni etti.

----------------------------------------

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) genel başkan ve parti meclisini seçmek için oy verme işlemi devam ediyor.

Divan Başkanı İlker Edip’ten alınan bilgiye göre, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda devam eden UBP 20. Olağan Kurultayı’nda oy kullanan üyelerin sayısı saat 15.30 itibariyle 3 bin 440 oldu.

9 bin 224 üyenin bulunduğu UBP’de, kurultay amacıyla kurulan yaklaşık 70 sandıkta oyunu kullanan üyelerin oy verme işlemi saat 22.00’ye kadar devam edecek.

Sandıkların kapanmasının ardından ilk önce genel başkanlık için kullanılan oylar sayılacak, ardından ise optik okuyucu sistemiyle parti meclisi oyları sayılacak.

7 genel başkan adayının yarıştığı kurultayda adayların birinin salt çoğunluğun yarıdan fazlasını alamaması durumunda en çok oy alan iki aday arasında haftaya yeniden seçim yapılacak.

--------------------

OY VERME İŞLEMİ SÜRÜYOR

Ulusal Birlik Partisi (UBP) 20. Olağan Kurultayı’nda oy verme işlemi devam ediyor.

Divan Başkanı İlker Edip saat 11.20 itibarıyla kullanılan oy sayısının bin 11 olduğunu açıkladı.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yer alan kurultayın dünkü bölümünde adaylar konuşmalarını yapmıştı. Kurultayda bugün genel başkan ve parti meclisi seçimi için sandıklar kuruldu. 08.00'de açılan sandıklar 22.00'ye kadar açık olacak.

9 bin 224 üyenin bulunduğu UBP'de  sandıklar 22.00'ye kadar açık kalacak. Sandıkların kapanmasının ardından önce genel başkanlık oyları, ardından parti meclisi oyları sayılacak.

Kurultayda genel başkan adayı ve parti meclisi üyeliği adayları Atatürk Spor Salonu önünde kurdukları stantlarda üyelere broşür ve kartlar dağıtıp, kendilerini tanıtıyor.

Kurultayda polisin de trafik ve asayiş yönünden kalabalık bir ekiple güvenlik önlemleri aldığı gözlemlendi.

 

-----------------------

Ulusal Birlik Partisi (UBP) 20. Olağan Kurultayı’nda bugün genel başkanlık ve parti meclisi seçimi yapılıyor. Oy verme işlemi saat 08.00’de başladı.

TAK muhabirin UBP’den aldığı bilgiye göre, bu akşam saat 22.00’ye kadar devam edecek oy verme işleminin ardından, sonuçların gece yarısı 24.00-01.00 saatlerinde belirlenmesi bekleniyor.

Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda dün başlayan kurultayın ilk gününde konuşmalar yapılmış, bugün ise genel başkanlık ve parti meclisi seçimi yapılacak. 

Kurultayda, genel başkanlık için Hüseyin Özgürgün, Ersin Tatar, Ünal Üstel, Ersan Saner, Zorlu Töre, Nazım Çavuşoğlu ve Oğuz Ceyda yarışıyor.

Kurultayda üyeler, parti meclisi üyelerini de seçecek.

(TAK)

Bu haber toplam 9932 defa okunmuştur