1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Onurer: “Kuzey Kıbrıs’ta dibe doğru bir gidiş var”
Onurer: “Kuzey Kıbrıs’ta dibe doğru bir gidiş var”

Onurer: “Kuzey Kıbrıs’ta dibe doğru bir gidiş var”

KSP cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, Kuzey Kıbrıs’ta dibe doğru bir gidiş olduğunu ileri sürdü.

A+A-

 

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, Kuzey Kıbrıs’ta dibe doğru bir gidiş olduğunu ileri sürdü.

KSP’den yapılan açıklamaya göre, bir televizyon programına katılan KSP cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer; ekonomik ve siyasal yaşamın, bireylerin ve politik partilerin elinde olmayan bir olgu olduğunu savunarak, “Bütün mesele nasıl üreteceksiniz ve üretileni nasıl paylaşacaksınız? Aslında tümüyle tartıştığımız şeylerin altında bu vardır. Benim bütün davam budur” dedi.

“Kuzey Kıbrıs'ta sistemsizliğin, sisteme dönüştüğünü” iddia eden Onurer, üretim şekline göre insan bilincinin değişmek zorunda olduğunu kaydetti.

“Kuzey Kıbrıs'ta değişim sürecinin toplumda var olduğunu ve bunun diğer cumhurbaşkanı adaylarının paniğinden anlaşıldığını” öne süren Onurer, bugünkü sistemi devam ettirmeye uğraşan adayların ve partilerin paniğe kapıldığını söyledi.

Kıbrıs konusuna değinen Onurer, sürekli anket yapılarak, cumhurbaşkanının müzakere masasında ne konuşacağının anketle belirlenmesini önerdi.

Onurer, müzakere masasında masaya konulanların, gizli olduğunu, siyasi partilere dahi bilgi verilmediğini iddia ederek, şeffaflığa vurgu yaptı.

Onurer, “Kıbrıs sorunu önemini yitirmiyor ve sorun masada önemini hiçbir zaman ortaya koymuş değildir. Masada Kıbrıs sorunu dediğimiz sorunun ne olduğu tartışılmıyor bile. Nasıl paylaşılacağı tartışılıyor adanın…” ifadelerini kullandı.

Onurer, “Kıbrıs sorununun şu anda Kıbrıslılar dışında ABD ve Türkiye’nin haklarını gözeten çözümü içeren bir şekle dönüştüğünü” savundu.

(tak)

Bu haber toplam 1468 defa okunmuştur