1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Necdet Numan Kanal SİM'de
Necdet Numan Kanal SİMde

Necdet Numan Kanal SİM'de

5 siyasi partinin genel sekreterleri KANAL SİM’de buluştu, önemli mesajlar verdi

A+A-

28 Temmuz seçimi öncesi, seçim yarışındaki tüm siyasi partilerin genel sekreterleri, Kanal Sim’de buluştu. Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Genel Sekreteri Asım Akansoy, Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Necdet Numan, Demokrat Parti – Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ve Birleşik Kıbrıs Partisi – Toplumsal Varoluş Güçleri Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Kanal Sim’de 3 saat boyunca Damla Dabiş Özel’in sorularını yanıtladı.

Genel sekreterler, ülkedeki yapının ‘böyle gitmeyeceği’ üzerinde birleşirken, önemli mesajlar verdi.

UBP Genel Sekreteri Necdet Numan'ın söylediklerinden öne çıkanlar şöyle:

“Bu ülkede talan olduğunu söylemek doğru değildir”

“Ülkedeki sıkıntıları bahane ederek bir yerlere saldırmak doğru değildir. 1974 öncesi kabileler gibi yaşayan, daha sonra toplumun yarısının göçmen olarak kuzeye geçtiğini unutmamak gerekiyor. Bu ülkede talan olduğunu söylemek doğru değildir. Ne aşamalardan geçtiğimizi ve nerelere geldiğimizi iyi değerlendirmemiz lazım…”

“Ulusal Birlik Partisi en uzun süre iktidarda kalan partidir, mutlaka eksiklikleri ve yanlışları olmuştur ancak önemli işler de yapmıştır… Türkiye’yle kucaklaşmak dışında bir şansımız yoktu. Türkiye’yle imzalanan son pakette acı reçeteler olduğunu biliyorduk... Seçim öncesi son bir yılda düzlüğe çıkmayı hedeflemiştik. Kurultay döneminde kötü bir süreç yaşadığımız da gerçektir… ”

“Ülke kendi kendine yeter duruma gelene kadar Türkiye’yle ilişki modelimiz böyle devam edecek. Yoksa birilerinin para vererek, ondan sonra da söz söylemesi elbette hoşumuza gitmez…”

“Bizi ihalesiz olarak ZEYKO arazisini vermekle suçluyorlar… Ancak bir turizm yatırımı olacaksa ve istihdam yaratacaksa, veriyorsunuz… Yoksa nasıl istihdam yaratacağız…”

“Halkımızı devletine karşı isyana çağıran, denize gidiniz, diyenler vardır… Bunu söyleyenler niye siyaset sahnesine çıkmıyorlar, dışarıdan gazel okumak kolaydır. Herkes görüşünü sandığa yansıtmalıdır…”

Bu haber toplam 1889 defa okunmuştur