1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ne yaptığını bilen 1 parti var!
Ne yaptığını bilen 1 parti var!

Ne yaptığını bilen 1 parti var!

Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Erkut Şahali, yurttaşlar arasında eşitsizlik yaratan, demokrasiyi yaralayan ve kaynakları sorumsuzca harcayan UBP döneminin 28 Temmuz’da biteceğini söyledi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Gazimağusa milletvekili adayları Alaniçi halkıyla sohbet toplantısında buluştu. Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Erkut Şahali, yurttaşlar arasında eşitsizlik yaratan, demokrasiyi yaralayan ve kaynakları sorumsuzca harcayan UBP döneminin 28 Temmuz’da biteceğini söyledi. Ülkenin yaralanan demokrasinin yaralarının sarılacağı, sivil toplum örgütleri ve üretici birliklerinin egemen olacağı bir anlayış içinde olacaklarını, CTP-BG’nin muhalefette çok çalıştığını, 215 sayfalık bir çalışma hazırlandığını söyleyen Şahali, yeni dönemde neyi ne zaman yapacaklarının programda yazdığını, hükümete geldikten sonra belirsizliğe yer bırakmayacaklarını ifade etti.

KAYNAKLAR SOSYAL ADALET ÇERÇEVESİNDE KULLANILACAK

CTP-BG eski Genel Başkanı ve Gazimağusa milletvekili Ferdi Sabit Soyer ise yaptığı konuşmada, UBP’nin hem geçmişte hem de son dönemde tek başına hükümet olduktan sonra sürekli krizler yaşadığını, kendi içinde kavga ettiğini ve ülkeyi kaosa sürüklediklerini ifade ederek, UBP’de tek amacının seçim kazanmak olduğunu, gerçekte siyasetin ülkenin temel sorunlarını çözmek için yapılması gerektiğini belirtti. “Halktan alınan güç siyasilerin gücü değil halkın gücüdür, kaynakları demokratik ve sosyal adalet çerçevesinde kullanmak gerekir” diyen Soyer, ülkenin geçeklerini siyasetçinin konuşması, halkın da bunu bilmesi gerektiğine dikkat çekti.

BÜTÇE AÇIĞI KÜÇÜLMEDİ AKSİNE BÜYÜDÜ

UBP’nin bütçe açığını kapattığının doğru olmadığını aksine açığın büyüdüğünü, ülkenin iç ve dış borç toplamının GSMH’nın yüzde 121 oranına geldiğini, Güney Kıbrıs’ta bu oranın yüzde 90 olduğunu, bizim durumumuzun daha kötü olduğunu söyledi. Siyasette temel hedefin ekonomiyi büyütme, sosyal adalet çerçevesinde devletteki israfların önüne geçmek olduğunu, bütçe açığının böyle devam etmesinin tüm sektörlere desteklerin azalması demek olduğunu söyledi. UBP’nin yüzde 14 eşel mobili gasp ettiğini, fiyat istikrar fonuna yüklenen vergilerle mazottan hayvan yemine kadar her şeyin pahalılaştığını, ve herkesin fakirleştiğini, UBP’nin 2009’daki merkez bankasından alacağı parayla elektrik fiyatlarını, araç ruhsatlarını ve sosyal sigorta primlerini düşüreceğini, maaşlara zam yapacağını söyleyerek yalan propaganda yaptığını ifade etti.

SUYUN GEÇECEĞİ TARLALARI UCUZA ALMAK İSTEYENLER VAR

Türkiye’den gelecek olan suyla ilgili hiçbir hazırlık yapılmadığını, ne yetiştirileceğini ve nasıl satılacağının belli olmadığını ifade eden Soyer, ayrıca Türkiye’den gelecek suyun nereden geçeceğini bilenlerin Mesarya’daki toprakları ucuza almak istediğini buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Soyer konu ile ilgili duyarlılık çağrısı yaptı.

Bu haber toplam 1761 defa okunmuştur