1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Namık Kemal Meydanı dolmadı!
Namık Kemal Meydanı dolmadı!

Namık Kemal Meydanı dolmadı!

UBP Mağusa’da zayıf kaldı

A+A-





Tanju KONURALP

Ulusal Birlik Partisi (UBP)dün akşam Namık Kemal Meydanı’nda Mağusa mitingini gerçekleştirdi. UBP’nin geçmiş mitingleri ile kıyaslandığında, mitingin gerçekleştiği alandaki kalabalıkta düşüş olduğu görüldü. Mitingin ilk konuşmasını, Mağusa İlçe Başkanı Sunat Atun yaparken, daha sonra on üç milletvekili adayı sahneye çağırılarak, halka tanıtıldı. Final konuşmasını ise Genel Başkan İrsen Küçük gerçekleştirirken, Küçük’ün sahneye “UBP Serdarı” olarak çağırılması dikkat çekti. Öte yandan yine Genel Başkan İrsen Küçük’ün “Başbakan”, Sunat Atun ve Ertuğrul Hasipoğlu ise “Bakan” olarak tanıtılması, dikkat çeken diğer unsurlar arasında idi.

“Boşalmış hazineyi doldurduk”

Sunat Atun yaptığı konuşmasında, 2009 yılında göreve geldiklerinde hazinenin boş olduğunu ve boş olan hazinenin UBP iktidar döneminde doldurulduğunu öne sürdü. Öte yandan kamu maliyesinin de UBP iktidarı tarafından düzene sokulduğunu iddia eden Atun, ekonomi kalkınma programı ile de kamudan özele geçildiğini savundu.
“Otel, turist ve öğrenci sayısını arttırdık”
İktidara geldikleri an itibarı ile ülkede otel, turist ve öğrenci sayısında artışı sağladıklarını iddia eden Atun, üretim maliyetlerinin ise ucuzlamasını sağladıklarını öne sürdü. Türkiye ile imzalanan protokol ile de büyük mali kaynaklar yarattıklarını öne süren Atun, hedefin ekonomik dengeleri sağlanmış, ayakları üzerinde duran bir KKTC olduğunun anlattı.
“Sekiz milletvekili UBP’ye ihanet etti”
İrsen Küçük ise UBP’den ayrılarak, hükümetin düşmesini sağlayan sekiz milletvekili hakkında da ağır eleştirilerde bulundu. Sekiz milletvekilini UBP’ye ihanetle suçlayan Küçük, partiden partiye atlamanın moda olduğunu, geçmişte ise bu tür hareketlerde bulunan kimselerin, sokağa bile çıkamayacağını vurguladı. Küçük, ayrıca görevde olan hükümetin aldığı tüm kararların fiyasko ile sonuçlandığı iddiasında bulundu.

MİTİNG’DEN NOTLAR… MİTİNG’DEN NOTLAR… MİTİNG’DEN NOTLAR…


Genel Başkan İrsen Küçük, Mağusa İlçe Başkanı Sunat Atun ve Mağusa Milletvekili adayı Ertuğrul Hasipoğlu, sahneye çağırılırken, düşüşten önceki bakanlık sıfatları ile çağırıldı.
Genel Başkan İrsen Küçük’ün sahneye UBP Serdarı olarak çağırılması dikkat çekerken, Sunat Atun’un ise “Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerimizde olsun” şeklindeki hitabı, propaganda sürecinde de olduğu gibi AKP esintilerini hatırlattı. Hatırlanacağı üzere Atun Mekke’ye gitmiş ve “hacı” olmuştu.
Konuşmalar sırasında Teknokrat Hükümet’in, hükümet dönemi içerisinde sürekli zam yapıldığı iddiaları, akıllarda soru işareti bırakan bir başka unsur oldu.

 

MİTİNGLERDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Bu haber toplam 2382 defa okunmuştur