1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Mücadelemizle yaşatmaya devam edeceğiz"
Mücadelemizle yaşatmaya devam edeceğiz

"Mücadelemizle yaşatmaya devam edeceğiz"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, “ortak vatan, demokrasi ve barış mücadelecisi”olarak tanımladığı, BKP kurucuları arasında da yer alan Özker Özgür’ü 10. ölüm yıldönümünde saygı, sevgi ve özlem ile andıklarını belirterek, “Özker Özgür’ü

A+A-

İzcan yaptığı açıklamada, Özker Özgür’ün Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum, tüm Kıbrıs halkı ve ortak vatan mücadelesi için yeri doldurulamayan büyük bir kayıp olduğunu kaydederek, Özker Özgür’ün yaşamının büyük bir bölümünü zor koşullarda geçirdiğini, zorluklar karşısında asla geri adım atmadığını, azim ve cesaretle mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.

“Özker hoca kendini Kıbrıslıların yeniden kardeşçe bir arada yaşayacağı, bağımsız, bağlantısız Birleşik Kıbrıs’a adadı. Tüm baskı ve tehditlere karşı direndi. Hiç korkmadı. Hiçbir zaman yılmadı. Kıbrıs’ta taksim ve enosis politikalarına karşı kararlılıkla mücadele etti. Emperyalizmi, milliyetçiliği ve fanatizmi Kıbrıslıların ortak düşmanı olarak gördü” diyen İzcan,  Özker Özgür’ün, başta BKP olmak üzere ve tüm “Kıbrıslı” ilericilere büyük bir mücadele mirası bıraktığını, bu mirasın kendileri için herşeyden değerli olduğunu ve yaşatacaklarını vurguladı.

Özker Özgür’ün yaşam biçiminin, ömrünü adadığı ideallerin ve kararlı mücadelesinin BKP için ilham kaynağı olduğuna dikkat çeken İzcan, Özker Özgür’ün anısı önünde saygı ile eğildiklerini kaydetti.

Bu haber toplam 1617 defa okunmuştur