1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Milletvekilleri istifaları değerlendirdi
Milletvekilleri istifaları değerlendirdi

Milletvekilleri istifaları değerlendirdi

DP-UG Milletvekilleri Ahmet Kaşif, Ergün Serdaroğlu, Hamit Bakırcı ve Menteş Gündüz ‘DP-UG’den istifa kararı’ ile ilgili siyasiler Yenidüzen'e değerlendirmelerde bulundu

A+A-

Meltem SONAY

DP-UG Milletvekilleri Ahmet Kaşif, Ergün Serdaroğlu, Hamit Bakırcı ve Menteş Gündüz ‘DP-UG’den istifa kararı’ ile ilgili siyasiler Yenidüzen'e değerlendirmelerde bulundu.

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer: “Eroğlu, UBP-DP'yi kendi çıkarına göre dizayn etme çabasında”

“Siyasette özellikle sağ partilerde siyasi güç, mevki sahibi olma çabası ülke siyasetine zarar verici boyuta ulaşmıştır. Söz konusu çaba ile ortaya çıkarılan krizler hem ülke insanına hem de siyasete kötü yansımalar bırakmaktadır. 2012'den itibaren Cumhurbaşkanlığı makamı, UBP ve DP'yi siyaseten dizayn etme çabası içine girmiş ve bu çaba siyasette içinden çıkılmaz yaralar açmaktadır. Sağ partilerde 2012 ile başlayan süreç, önce UBP kurultayında yaşananlarla gündeme gelmiş, şimdi de DP içindeki çalkantılarla gündemi meşgul etmektedir. Cumhurbaşkanının bizzat kendi eliyle yürüttüğü bu siyasi mühendislik çabasının, ne kendine, ne kişisel çıkarlarına göre dizayn etmeye çalıştığı UBP ile DP’ye, ne de ülkeye bir faydası yoktur. Bu hareketleri ve istifaya varan kararları, hem CTP'yi hükümette zora sokma ve güvensizlik yaratma noktasında yeni bir hamle olarak algılıyorum.  4 vekilin DP'den istifası ile hükümette, meclis komitelerinde yeni düzenlemeler gündeme gelecektir. Bu düzenlemeler hükümeti ve CTP'yi hiç kuşkusuz zora sokacaktır. Cumhurbaşkanı, halka ve ülke siyasetine zarar veren bu uygulamalardan bir an önce vazgeçmelidir. Çünkü böylesi kararlar ülke siyasetine olan güvensizliği artırmakta ve icraat noktasında siyasete zarar vermektedir.
Bu kirli siyaseti oynayan ve bu sorumsuzluğu gösteren Cumhurbaşkanı ile siyasi odakların en azından bütçenin meclisten geçmesini beklemelerini  gerekmektedir. Memleketi bütçesiz bırakma siyasetine kalkışanların soğukkanlı davranması ve sergiledikleri kirli siyaset oyununu bütçe görüşmelerinden sonraya bırakması faydalı olacaktır”  

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu: “UBP'ye geçmek isterlerse yetkili organlar değerlendirir”

“Ben bu istifa kararını beklenen bir son olarak yorumluyorum. Uzun süredir DP içinde bir rahatsızlık olduğu belliydi, süreç buraya kadar vardı. 4 vekil arkadaşımızın DP’den istifa kararını parti içinde sıkıntıların, dışlanmışlık hissinin bir yansıması olarak görüyorum. UBP’ye geçme talepleri olup olmadığını bilmiyorum. Şu aşamada bağımsız kalacakları yönünde bir bilgi vardır. Eğer UBP’ye geçme talepleri olursa UBP yetkili organlarında konuyu değerlendirir ve kararını verir. Böylesi bir karar bir veya birkaç kişinin değil, partinin parti meclisi ile yönetim kurulunun vereceği karara bağlıdır. Ben şahsen konunun o aşamada olduğunu düşünmüyorum”

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı: “UG kanadı demek ki tam özümsenebilmiş değil”
“Ülkemiz siyasetinde bir dengesizlik var. Her partide çok ciddi karışıklık var ama DP-UG en ciddi karışıklığın olduğu yer. Demokrat Parti içinde iki kanat var ve belli ki bu UG kanadı ayrılma kararı verdi. İstifalar milletvekillerinin kendi takdirleridir. Cumhurbaşkanlığı seçimine gidilirken partilerdeki karışıklıklar da alevleniyor.
İstifaların iki yönü olduğunu düşünüyorum, bunlardan biri parti merkezi ile olan çatışmaları, diğeri de mutlaka ki bireysel nedenlerdir. Parti Merkezleri ile de sorunları olduğu açık. Demokrat Parti’de UG kanadı demek ki tam özümsenebilmiş değil. Siyasi arena karışık. Düzenli, dengeli bir siyasetimiz yok. Milletvekillerinin takdiri diyorum.”

Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur