1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Mesajı aldık' (!)
Mesajı aldık (!)

'Mesajı aldık' (!)

Ulusal Birlik Partisi (UBP) üçüncü mitingini Girne’de yaptı, İrsen Küçük “halkın mesajını” aldıklarını söyledi

A+A-

Didem MENTEŞ


Ulusal Birlik Partisi (UBP)’nin üçüncü büyük mitingi dün Girne’de yapıldı. Girne Limanı Atatürk Anıtı önüne gerçekleşen miting Lefkoşa’dan gelen araç konvoyu sonrası saat 21.15’de başladı. Güzelyurt mitingine nazaran kısa sürede tamamlanan Girne mitinginde de beklenen kalabalığın sağlanamadığı dikkat çekti. Miting konuşmasını yapan UBP Genel Sekreter Yardımcısı 11 milletvekili adayını halka tanıtırken, Alsancak ve Lapta Belediye Başkanları da sahneye çağrıldı. Güzelyurt mitinginde adaylara söz hakkı verildiği görülürken Girne mitinginde adaylar yalnızca halkı selamlamakla kaldı. Aday tanıtımının ardından UBP Genel Başkanı İrsen Küçük “Başbakan ve UBP Genel Başkanı” olarak anons edilerek, sahneye davet edildi. Yapılan konuşmaların 11 milletvekili adaylarının eşleri çiçek takdiminde bulundu.

Küçük: “Adaylarımızla sizlere hizmete devam edeceğiz”
UBP Genel Başkanı Küçük, Güzelyurt’taki mitingde platforma çıkmadan önce aracı içerisinde beklerken, bu kez halkın arasından geçerek sahneye çıktı. Küçük, konuşmasını yine Necmettin Erbakan işareti yaparak, “bu iş artık tamamdır” diyerek başladı.
“Adaylarımızla sizlere hizmete devam edeceğiz” diyen Küçük, Teknokrat Hükümeti’nin göreve gelmesini eleştirerek bazı iddialar dile getirdi.

“Projeler uygulanamadı”
Daha önce görevde bulunan CTP, TDP ve DP’nin görevi yarıda bırakarak, halkı kandırdıkları iddiasından bulunan Küçük, bu üç partinin halkı bir yerlere getiremediğini, projeleri uygulayamadığını ve halkı kandırdığına yönelik ağır eleştirilerde bulundu.
2. Cumhurbaşkanı ve Maliye Bakanı Zeren Mungan ile ilgili kamuoyuna yansıyan haberler üzerinden karalama politikasında bulunan İrsen Küçük, Teknokrat Hükümeti’ne ve Mehmet Ali Talat’a ağır eleştirilerde bulundu.

“Değişim için iyi adaylar gerekir”
CTP’nin ülkeyi batırdığına dair ilginç iddialar ortaya koyan Küçük, miting boyunca karalama politikalarını sürdürdüğü dikkat çekti.  “CTP Başkanı geçmişten ders aldığını söyledi ama hiçbir değişiklik olmamıştır” iddiasında bulunan UBP Başkanı Küçük, değişim olması için iyi adaylar olması gerektiğini bunun da UBP’de mevcut olduğunu ileri sürdü.

“Başarılı sonuçlar elde ettik”
Hükümeti döneminde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile yapmış olduğu ekonomik programla övgüyle bahseden Küçük, turizm, eğitim ve hayvancılık sektörlerinde başarılı sonuçlar elde ettiklerini dile getirdi. Küçük, konuşması boyunca CTP ve TDP’ye eleştirilerde bulunarak, ekonomik paket üzerine konuşmalarını sürdürdü.

“İnsaflı zamlar yaptık…”
Teknokrat Hükümeti’ni destekleyen CTP,TDP ve DP’yi kınadığını ifade eden Küçük, ekonomik program konusunda Başbakan Sibel Siber’e ağır eleştirilerde bulundu.
Geçtiğimiz gün akaryakıta yapılan zammı da eleştiren Küçük, kendi döneminde ara ara daha insaflı zamlar yapıldığını iddia etti. Başbakan Siber’in maaşları ödeyerek bütçede açık yarattığını iddia eden Küçük, Siber’in halka yalan söylediğini ileri sürdü.
İrsen Küçük, 28 Temmuz akşamı iktidara gelecekleri yönünde halktan gerekli mesajı aldıklarını savunarak, “Bu mesaj olayı tamamdır” dedi.

 

MİTİNGDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Bu haber toplam 2007 defa okunmuştur