1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Mamalı siyasi partileri protestoya çağırdı
Mamalı siyasi partileri protestoya çağırdı

Mamalı siyasi partileri protestoya çağırdı

Mamalı: “Demokrasiye inanıyorsanız protokolü protesto etmek zorundasınız”

A+A-

Lefkoşa Bağımsız Milletvekili Adayı Barış Mamalı, devlet törenlerinde uygulanan protokol sırasını eleştirerek, siyasi partilere ve başkanlarına “protokoldeki yerlerini almayarak” protesto etmeleri çağrısı yaptı.

Mamalı, yapığı yazılı açılamada, Protokol sırasını “atanmış askeri komutanların seçilmiş sivil yöneticilerinin önünde yer aldıkları” gerekçesiyle eleştirirken, “Demokrasiye, bağımsızlığa ve hukukun üstünlüğüne inanan her bireyin ve özellikle de siyasilerin bu protokol görüntüsüne şiddetle karşı durmaları gerekmektedir. Apoletlilerin seçilmişlerin önünde devlette temsiliyet önceliğine sahip olmaları demokrasi adına şiddetle reddedilmelidir” ifadelerine yer verdi.

Bu protokol dizilişini değiştirmenin şimdiki Bakanlar Kurulu’nun yetkisinde olduğunu belirten Mamalı şu çağrıyı yaptı:

“Halka demokrasi dersi veren siyasi partilere ve başkanlarına açık çağrımdır; Eğer gerçekten demokratik değerlere ve halk egemenliğine önem veriyorsanız yapılacak ilk törende protokoldeki yerinizi almayarak bunu halka ıspat edersiniz. Ya da bu halk ile demokrasi oyunu oynamaktan vazgeçmelisiniz.”

ZİYARETLER...

Mamalı, basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıkalmada, Hava-Sen ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni ziyaret ederek, sendika ve birlik yetkilileriyle biraraya geldiğini de kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1476 defa okunmuştur