1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Mamalı: Polis Nakil Tüzüğü iptal edilsin
Mamalı: Polis Nakil Tüzüğü iptal edilsin

Mamalı: Polis Nakil Tüzüğü iptal edilsin

" Özellikle nakil sorununu yaratan Tüzüğün halen iptal edilmemiş olması anlaşılır gibi değildir."

A+A-

Lefkoşa Bağımsız Milletvekili Adayı Barış Mamalı, yıllardır her platformda polis örgütünde yaşanan rahatsızlıkların ortaya konulmasına rağmen bugüne kadar polis mensuplarının sorunlarına hiçbir köklü çözüm getirilmediğini savundu ve Polis Nakil Tüzüğü’nün iptalini istedi.

Barış Mamalı yaptığı yazılı açıklamada, polisler arasında sorun yaratan nakil tüzüğünün halen iptal edilmemesini eleştirerek, bazı nakillerin polisleri birçok açıdan olumsuz etkilediği, iç huzur, sosyal yaşam ve ailevi ilişkiler yanında insan haklarını da menfi yönde zedelediği görüşünü dile getirdi.

Mevcut nakil tüzüğüne göre bir polis mensubunun nakil olduğu yerde 6-8 yıl görev yapma zorunluluğu bulunduğuna da değinen Mamalı, bunun özellikle uzak yerde görev yapanlar için büyük ekonomik ve sosyal yıkıma yol açtığını kaydetti.

Mamalı, birçok olumsuzluk içerdiğini belirttiği polis nakil sisteminin derhal değiştirilmesi gerektiğini dile getirerek, yürütme yetkisini elinde tutan Hükümetin yeni bir nakil tüzüğü hazırlanana dek nakilleri durdurmasını istedi. (tak)

Bu haber toplam 2317 defa okunmuştur