1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Mamalı: Onurum yaralandı
Mamalı: Onurum yaralandı

Mamalı: Onurum yaralandı

Mamalı, çok ciddi bir dönüm noktasındayken aldığı istifasını geri çekme yönündeki kararını Çakıcı’nın veto ettiğini söyleyerek, bunu kınadı

A+A-

Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı olan ve TDP’den milletvekili adayı olması beklenen  Barış Mamalı, Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’na bağımsız adaylık başvurusunda bulundu.
Çok mutlu olduğunu söyleyemeyeceğini kaydeden Mamalı, çok sevdiği, vefakar, dürüst TDP çalışanlarından “son yaşadığı çirkinlikler” dolayısıyla ayılmak durumunda olduğunu savunarak, bunun için üzgün olduğunu belirtti.
Sıra durumuyla ilgili herhangi  bir tartışma yaşanmadığını belirten Mamalı, basına bunu bu şekilde yansıtanların kendisine iftira attığını  kaydetti ve   bu iddiada bulunanların  bunu ispat etmesini istedi.
Bazı rahatsızlıklar yaşadığını, bazı hukuki konulardaki tartışmaların kendisine büyük rahatsızlık verdiğini kaydede Mamalı, bunun neticesinde TDP ile seçime gidemeyeceğiyle ilgili bir istifa kararı aldığını ancak bu kararını partililerin isteği ile tekrar değerlendirerek geri çektiğini anlattı.
Mamalı, ancak TDP Genel Başkanı Çakıcı’nın “tek taraflı, totaliter ve tamamen parti tüzüğüne ve seçim hukukuna aykırı bir şekilde” kendisinin ve Suphi Hüdaoğlu’nun ismini parti listesinden  çizerek kendilerini ihraç ettiğini ileri sürdü.
Mamalı, çok ciddi bir dönüm noktasındayken aldığı istifasını geri çekme yönündeki kararını Çakıcı’nın veto ettiğini söyleyerek, bunu kınadı ve bunun siyasetin ne kadar kirlendiğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Mamalı, bu hareketin onurunu yaraladığını da belirtti. 

(tak)

Bu haber toplam 2028 defa okunmuştur