1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Lefkoşa'da seçim heyecanı
Lefkoşada seçim heyecanı

Lefkoşa'da seçim heyecanı

CTP hazır, UBP ve DP 'aday' arıyor

A+A-

Başkent Lefkoşa’da seçim heyecanı, 'sol' hazır, 'sağ' karışık…

 

Bir yıllık sürede ‘yerel yönetim’ için ikinci seçimine hazırlanan Başkent Lefkoşa’da, adayların yavaş yavaş belirlenmeye başlamasıyla seçim heyecanı da hissedilmeye başlandı. CTP Kadri Fellahoğlu ile seçim yarışına erken başlarken, UBP’de Dana, DP’de ise Kotak ve Denktaş konusunda kulis yapılıyor. UBP ile DP’de henüz kesin karar olmadığı belirtiliyor

• CTP HAZIR… CTP-BG’nin 7 Nisan 2013’teki Belediye seçiminin galibi, mevcut Başkan Kadri Fellahoğlu ile gireceği yarışta, iş ve güç birliği kararı alan TDP, BKP ve Baraka’nın ortak adayı Mehmet Harmancı…

• DP: KESİN ADAY YOK…  DP-UG’de ‘Serhat Kotak’ ve Genel Başkan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın oğlu ‘Rauf Denktaş’ın ismi konuşulsa da henüz kesin aday açıklanmış değil. YENİDÜZEN’e konuşan Kotak “Çalışmalarımız devam ediyor” dedi, kesin karar olmadığını belirtti.

• UBP: DANA MI?... UBP-DP ittifakının bozulması, hemen ardından da ‘Ortak aday’ Hasan Sertoğlu’nun da çekilmesiyle, UBP’nin Lefkoşa Belediyesi Başkanlığı adaylığı için Kemal Deniz Dana’nın ismi konuşulmaya başlandı. UBP henüz resmi açıklama yapmazken, konuşulan isim Dana da ‘bilgisi olmadığını’ belirtti.

Meltem SONAY

Bir yıllık sürede ‘Yerel Yönetim’ için ikinci seçimine hazırlanan Başkent Lefkoşa’da, adayların yavaş yavaş belirlenmeye başlamasıyla seçim heyecanı da hissedilmeye başlandı.

CTP-BG’nin 7 Nisan 2013’teki Belediye seçiminin galibi, mevcut Başkan Kadri Fellahoğlu ile gireceği yarışta, UBP-DP ittifakının bozulmasının ardından, ‘Ortak aday’ Hasan Sertoğlu’nun da adaylıktan çekilmesi sonucu yeni bir dönemece girildi.

TDP Lefkoşa için ‘Mehmet Harmancı’ derken, UBP’nin adaylığı için eski Kaymakam Kemal Deniz Dana’nın ismi ortaya çıktı.

DP-UG’de ise ‘Serhat Kotak’ ve Genel Başkan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın oğlu ‘Rauf Denktaş’ın ismi konuşulsa da henüz kesin aday açıklanmış değil.

CTP-BG ‘Fellahoğlu’yla devam…

CTP-BG, 7 Nisan 2013’teki Belediye seçiminin galibi, mevcut Başkan Kadri Fellahoğlu ile yola devam dedi.
Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) eski Başkan Cemal Bulutoğluları’nın istifasının ardından, 7 Nisan 2013’te yapılan seçimle Başkanlığa, CTP- BG adayı Kadri Fellahoğlu seçilmişti.
Fellahoğlu, oyların yüzde 34.82’sini alarak yeni belediye başkanı olmuştu.
Seçimde belediye başkanlığı için 3’ü bağımsız 9 aday; 15 meclis üyeliği için de 2’si bağımsız 77 aday yarışmıştı.

% 34.82’ ile Fellahoğlu!

Lefkoşa’da, toplam 35 bin 531 seçmenin bulunduğu ancak yüzde 58.65’inin oy kullandığı 7 Nisan 2013 tarihindeki seçimde, 9 aday yarışmıştı.
CTP-BG adayı Kadri Fellahoğlu’nun % 34.82 oyla Başkan olduğu seçimde, UBP adayı Hasan Sertoğlu yüzde 26.02, DP adayı Mustafa Arabacıoğlu  yüzde 20.83, TDP adayı  Suphi Hüdaoğlu yüzde 14.12 YKP adayı Murat Kanatlı ise yüzde 1.62 oy almıştı.

------------------------------------------------

DP’de Lefkoşa adayı henüz net değil…

Kotak: “Aday belirleme çalışmaları devam ediyor”

DP-UG’nin Lefkoşa Belediye Başkan adayı olarak ismi geçen Serhat Kotak, YENİDÜZEN’in sorusu üzerine, ‘Henüz öyle bir şey yok’ derken, partinin bölgelerdeki aday belirleme çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.
Basına yansıyan adaylığı ile ilgili haberlerin nereden çıktığını da bilemediğini kaydeden Kotak, “Şu anda öyle bir şey yok. DP-UG olarak aday belirleme çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki hafta içerisinde adayların kesinleşip açıklanması söz konusu olabilir” dedi.
Kotak, partinin görev vermesi halinde Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı için adaylığa nasıl baktığıyla ilgili soruyu ise ‘şu anda bir yorum yapmak istemiyorum’ diyerek yanıtsız bıraktı.

----------------------------------------------------

UBP ‘Sertoğlu’ndan sonra sustu…
Dana: “Ben de basından takip ediyorum..”

UBP-DP ittifakının bozulmasının ardından, ‘Ortak aday’ Hasan Sertoğlu’nun da adaylıktan çekilmesiyle, UBP’nin Lefkoşa Belediyesi Başkanlığı adaylığı için Kemal Deniz Dana’nın ismi konuşulmaya başlandı.
Henüz UBP Lefkoşa adayı için resmi açıklama yapmazken, konuşulan isin Dana da ‘Bilgisi olmadığını’ belirtti.
YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Dana, “Bu konuda herhangi bir bilgim yok,  ben de basından takip ediyorum. Herhalde parti yetkili organları karar üretecektir” dedi.
Hasan Sertoğlu’nun adaylıktan çekilmesinin henüz ‘yeni’ olduğunu ve kendisinin de Sertoğlu için çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Dana, gelinen noktada parti yetkili organlarında kendisinin adaylığı ile ilgili bir görüşme ve değerlendirme olmadığını da belirtti.

-------------------------------------------------

TDP, BKP ve BARAKA’nın ortak adayı ‘Harmancı’…
Harmancı: Usananlar, bıkanlar…

Yerel seçimlerde iş ve güç birliği kararı alan TDP, BKP ve Barakada bir süre önce Lefkoşa için ortak aday olarak Mehmet Harmancı ismini açıklamıştı.
TDP’nin Genel Sekreteri, Geçiş Hükümeti’nin Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Harmancı, Sosyal Medya’dan paylaştığı “Usananlar, bıkanlar,  bırakanlar, tekrar motive olanlar bir tarafa, biz Lefkoşa için kararlılıkla ve "birlikte" yürüyoruz...” mesajı ile seçim yarışına startı verdi.
Kıbrıs Türk siyasetinde katıldığı birçok seçimle tanınan Arif Salih Kırdağ, 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimde başkent Lefkoşa’da bağımsız belediye başkanı adayı olacağını açıkladı.

Kırdağ adaylığını önceki gün yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu.

Bu haber toplam 2604 defa okunmuştur