1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Lefkoşa adayları Dev-iş ve Hür-iş’i ziyaret etti
Lefkoşa adayları Dev-iş ve Hür-iş’i ziyaret etti

Lefkoşa adayları Dev-iş ve Hür-iş’i ziyaret etti

CTP-BG Lefkoşa milletvekili adayları sendikalara başlattığı ziyaretlerini sürdürüyor....

A+A-


CTP-BG Lefkoşa milletvekili adayları sendikalara başlattığı ziyaretlerini sürdürüyor. Hür-İş ve Dev-İş’i ziyaret eden CTP heyeti, sendika yönetimleri ile görüş alışverişinde bulunarak partinin yeni dönem politikalarını aktardı.
 

YAKUPOĞLU: MECLİS İŞLEVİNİ YİTİRDİ

Toplantıda söz alan Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu yaptığı konuşmada Cumhuriyet Meclisi’nin işlevselliğini yitirdiğini ve yasa yapamaz bir hale geldiğini söyleyerek, çıkan yasaların da halkın çıkarları doğrultusunda olmadığını ifade etti. Verilen sözlerin aksine tutum sergileyen bir hükümet dönemi geçirildiğini söyleyen Yakupoğlu, önümüzdeki dönemde daha işlevsel ve toplum çıkarlarına dayalı siyaset yapan bir meclis görmek istediklerini söyledi. Ekonominin kötüye doğru seyrettiğini belirten Yakupoğlu, ‘Göç Yasası’ olarak da adlandırılan barem düzenlemelerine yönelik olan yasanın gençlere yönelik imkânları kısıtladığını kaydetti. Üretimin durma noktasına geldiğini de ekleyen Yakupoğlu, buna yönelik önlemler alınması gerektiğini söyledi.

SEYİS: ÜLKEDE CİDDİ BİR YIKIM YAŞANDI!

Hür-İş ziyareti sonrasında Dev-İş’i yetkilileriyle bir araya gelen CTP heyeti ilgiyle karşılandı. Ziyarette yaptığı konuşmada son 4 yılda UBP Hükümeti’nin ülkede ciddi bir yıkıma yol açtığını söyleyen Seyis, sağ partilerin ülkenin yönetimine olumlu bir katkıda bulunamayacağının tecrübe edildiğini söyledi. Özel sektörde sendikalaşmanın önünün açılmasının gerekliliğini vurgulayan Seyis, Dev-İş’in geçmişte olduğu gibi işçi haklarını savunmaya devam edeceğini, sosyal haklar ve özel sektörde sendikalaşmanın da takipçisi olacaklarını vurguladı. UBP Hükümeti’nin TC ile yaptığı 2013-2015 mali protokolüne CTP’nin bir katkısı olmadığını ve dolayısıyla bu yıkım paketine bir bağlılığının olamayacağını söyleyen Seyis, seçim döneminde CTP’nin birinci parti çıkacağının kesin gözle görüldüğünü söyleyerek heyete başarılar diledi.

AZGIN: YOLSUZLUKLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!

CTP Lefkoşa İlçesi Başkanı Mutlu Azgın ise Türkiye’nin dayatma paket ve politikalarına karşı CTP’nin dik ve onurlu bir duruş sergileyeceğini söyleyerek her türlü baskıya karşı alternatif politikalar üreterek iki eşit tarafın sağlıklı diyalog kurabilecekleri bir ortam oluşturulacağını söyledi. Halk ve STÖ’ler tarafından talep edilenlerin takipçisi olacaklarını belirten Azgın, yaratılan ekonomik enkazın giderilebileceğini ve CTP’nin etkin ve dinamik kadrolarının bu vizyona sahip olduğunu belirtti. Seçimde CTP’nin tek başına iktidar olarak sandıktan çıkacağına inandığını söyleyen Azgın, toplum huzuru ve refahının yeniden tesis edileceği, yolsuzlukların hesabının sorulacağı, halkın siyasi kurumlara güveninin tazeleneceği bir dönemin geleceğine işaret ederek destek talep etti.

Bu haber toplam 1749 defa okunmuştur