1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kuir Kıbrıs'dan 1 Mayıs mesajı!
Kuir Kıbrısdan 1 Mayıs mesajı!

Kuir Kıbrıs'dan 1 Mayıs mesajı!

Kuir Kıbrıs Derneği, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, eşcinsel, biseksüel ve trans emekçilerin varlığına dikkati çekti. Açıklama şöyle:

A+A-

“Sermaye, her geçen gün neo-liberal politikalarla emekçileri baskı altında tutarken, kapitalizm, sadece ekonomiyi değil, aynı zamanda cinsiyetçiliği, ırkçılığı, ekolojik yıkımı da düzenleyen bir sistem haline geliyor. Toplumu kamusal ve özel olarak ayırarak heteroseksüel aileyi kurumsallaştırıyor ve kadını özel alana hapsediyor. Bir yandan kadını kamusal alanda çalıştırırken bir yandan da ev içi emeğini hala yok sayıyor.

Erkek egemen kapitalist sistem sadece kadınlar üzerinde tahakküm kurmuyor, heteroseksüel erkek olmayan tüm yönelim ve kimlikleri de tahakküm altına alıyor ve baskı mekanizmalarının bir parçası olarak kullanmaya devam ediyor.

Heteroseksizm, karşı cinslerin ilişki ve cinselliğini destekler ve heteroseksüelliğin yegane  cinsel yönelim olduğunu ileri sürerken, evde, okulda olduğu gibi, çalışma hayatında da diğer tüm cinsel yönelim ve kimlikleri görmezden geliyor.

Eğitim ve aile politikaları heteroseksüel kadın ve erkek figürleri dışında çeşitliliğe yer vermezken, Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks (LGBTİ+) bireyler, evde ve okulda ayrımcılığa uğrarken çalışma hayatında da baskıya uğruyor.

Bizler 1 Mayıs'ta tüm baskı altında olup şiddetin her türlü boyutuna maruz kalan LGBTİ bireyler olarak özgürlüğü sokağa taşıyor, kapitalist sistem LGBTİ bireyleri yok sayarken "varız, buradayız" diyoruz.

Militarizmin erk savaşları dünyanın dört bir tarafını sarmışken, "Faşizme karşı yaşasın hayat" sloganlarıyla alanlara çıkıyor, "Kimsenin askeri olmayacağız!" diyoruz.

Kadınlara ve translara uygulanan sistematik şiddet dünyanın her yerinde artmaya devam ederken "Lezbiyenler vardır", "Translar vardır" diyor, tüm Lezbiyen, Biseksüel, Trans kadınları birlikte yürümeye çağırıyoruz.

Heteroseksist kapitalist düzene karşı 1 Mayıs'ta gökkuşağı bayrağının altında rengimizi, çeşitliliğimizi ve hayatımızı bir kez daha sloganlarla haykırmaya geliyoruz!

Ataerkil, Heteroseksist, Kapitalist düzene karşı hep birlikte yürümek için 17:30'da Kuğulu Park'ta buluşup ara bölgede Taksim Meydanı’na kortejle birlikte yürüyoruz.”

Kuir Kıbrıs Derneği

Bu haber toplam 2143 defa okunmuştur