1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. KÜÇÜK, SİYASETE DÖNÜŞ SİNYALİ VERDİ
KÜÇÜK, SİYASETE DÖNÜŞ SİNYALİ VERDİ

KÜÇÜK, SİYASETE DÖNÜŞ SİNYALİ VERDİ

KAQÜÇÜK, UBP’de yaşananlar, UBP-DP/UG ittifakının sona ermesi, ‘sahte imza’ skandalı bir birçok konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

A+A-

Eski Başbakan ve UBP eski Genel Başkanı İrsen Küçük Kanal SİM’de Meyil A. Elektrikçi’nin hazırlayıp sunduğu “Öğlen Postası” programına katıldı.
UBP’de yaşananlar, UBP-DP/UG ittifakının sona ermesi, ‘sahte imza’ skandalı bir birçok konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Küçük şunları kaydetti:
 

SAHTE İMZA SKANDALI

“Bu iki arkadaşla sınırlı mıydı bu taklit olayı ona bakmak lazım. Bu iki isim son liman değildir, muhakkak arkalarında birileri vardır. Soruşturma bu iki arkadaş ile sınırlı kaldı, yine de bu aşamaya gelmesi önemli. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yakın isimlerin de bu olaya karıştığı söylentileri var. Kamu Hizmeti Komisyonu sınavları ve milletvekili ara seçimlerine de şaibe karışmıştı, bu olaylara karışan hep ayni isimler.”
 

SKANDALIN ARKASINDA EROĞLU MU VAR?

“Kesin tespit olmadıktan sonra iddiada bulunmak zor ancak Mustafa Tokay, Eroğlu’nun müsteşarlığını yapmış, KHK’una atanmış Eroğlu tarafından. Sayın Eroğlu ve ahbapları ile çok yakın bir kişi, bu yakınlıklar akıllara soru işareti getiriyor Eroğlu ile ilgili. Sahte imza olayı ile ilgili hukukçularla görüştüm, benim mağdur taraf olarak tek yapabileceğim girişim tazminat davası açmak olduğu söylendi.”

MİLLETVEKİLİ SEÇİLMEMEK

“Sürpriz oldu, zayıf çıkmam için uğraş vardı, bu uğraşların başında Sayın Eroğlu ve ekibi vardı. Partimizden 8 kişinin kopartılması gibi olayların arkasında da Eroğlu’nun ekibi vardı.  Mühürlerden kaçılması kaybetmemin en büyük nedeni, mühürlerinin bozulması maalesef partim içerisinde bir kısım arkadaş önceleri karşı çıkmalarına rağmen daha sonra bu olayı olağan olarak görmekte. Seçilmemem rastgele oluşan bir durum değildir, bu denli yüksek seyreden karma olayların arkasında birkaç organizasyonun olduğunu söylemek mümkün.”

UBP İLE BAĞLAR

“Ben partiliyim, partim ile herhangi bir sıkıntım yok. Hala daha partililerimiz ziyaretime gelir, ben onlara giderim, böyle bir ilişkimiz devam ediyor. Resmi bir görevim olmadığı içi parti toplantılarına gitmiyorum.”

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NUN ZİYARETİ

“Sayın Mevlüt Çavuşoğlu resmi ziyareti sırasında beni de görmek istedi, elçilikten böyle bir haber geldi, yarım saatlik bir görüşmemiz oldu. Türkiye’deki seçimleri, Kıbrıs meselesini görüştük. Sayın Çavuşoğlu’nun gelişi daha fazla Kıbrıs konusu ile ilgilidir, 2015 seçimlerini görüşmek uygun olmazdı.”

EROĞLU – BAN GÖRÜŞMESİ

“Eroğlu 3.5 ayda Kıbrıs sorunu çözülür demişti, bir buçuk ayı geçti, ufukta çözüm görünmüyor. BM Genel Sekreteri Ban ile yapılan görüşme, görüşme sonrasındaki suskunluğu çözmek mümkün değil. Toplantı için  New York’a kadar gitmiş bir cumhurbaşkanı ile görüşme yarım saat ile sınırlı olmaması lazım. Demek ki Sayın Cumhurbaşkanımızın sözlü bir mesajı yoktu, çünkü yarım saatlik bir görüşme buna yetmez. Göstermelik bir olaydan farklı bir şey olduğunu düşünmüyorum.”

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

“İnsan politikadan kopmadığı sürece önüne çıkan tüm fırsatları değerlendirir. Emekliğe çekildim demediğiniz sürece önümüze konulan tüm konuları değerlendiririsiniz. Adaylık benim için kapalı kapı değildir.”

UBP- DP/UG İTTİFAKI

“İttifakları savunan kişilerden biriyim, DP ile daha önce yerel seçimlerde kısıtlı da olsa işbirliği oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki desteklerinden dolayı böyle bir ödüllendirmeyi uygun bulmuştuk o zaman. 5 tane belediye kazandı DP ve UBP 15 belediye beklerken 12 de sınırlı kalmıştı. Şu anda böyle bir işbirliğinin UBP’ye yarar sağlamayacağını savunan kişilerden biriydim. İttifak süreci başlatılmadan her şey iyice düşünülmeliydi, kopması şimdi büyük zarar verecek partiye. Bu noktaya gelmeden önce ta başından iyice düşünülmeliydi, bu noktadan sonra bu ayrılık UBP’ye zarar verecek. CTP’de yıpranma erken başlamasına rağmen UBP’nin tutarsızlıklarından dolayı bu seçimlerden CTP başarıyla çıkacak.”
 

UBP’DE NELER OLUYOR?

“UBP’de iki kurultay yaşadık, Sayın Eroğlu açık açık Ahmet Kaşif’in kazanması için yoğun çaba sarf etti. Yine de buna rağmen az fark ile bile olsa ben galip çıktım. Bu %50 oyları Eroğlu’nun hanesine yazsak bile, %50 tüm toplantı ve gezilerine rağmen yine de Eroğlu’na karşıdır. UBP’de çok huzursuzluk vardır, UBP tabanı çok farklıdır, huzursuzluklarını dışarıya taşımaz, parti içinde kalır. Mühürlerin kırılmasına hala parti içerisinde büyük tepki vardır. Benim partiye büyük hizmetim oldu, muhalefette bile benim ilçe başkanlığım döneminde Lefkoşa belediye başkanlığını aldık.”

SERTOĞLU’NUN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİ

“Sertoğlu’nun adaylıktan çekilmesi büyük kayıp. İttifakı belli yerlerde destekleyecektim. Gücüm ölçüsünde UBP adaylarına destek olacağımı söyledim.”

UBP’DEN KOPAN VEKİLLERİN GERİ DÖNÜŞÜ

“Partinin yetkili organları buna karar vermesi lazım Sayın Zorlu Töre huzursuz, ilk günden içine sindirememişti belli. Düne kadar partinin mühürlerini kırdıran bu arkadaşları, partiye verdikleri zarar iyi değerlendirilmesi lazım, bu arkadaşlar arasında her birinin verdiği zararın ölçüsü ayni değildir onu da bilmek lazım. Sayın Tahsin Erturuloğu, Turgay Avcı, Ertuğrul Hasipoğlu de bizden kopmuş, onları geri aldık. Bugün DP’de yer alan arkadaşlar, bu arkadaşları geri dönüşüne karşı çıkmıştı o zaman.” 

ÖZGÜRGÜN İLE İLİŞKİLER

“Sayın Özgürgün’ün seçilmesinde büyük katkım vardır. Resmi görevim yok diye partiye uğramıyorum ama bir kırgınlık yoktur.”

ERTUĞRULOĞLU- EROĞLU ARASINDA İŞBİRLİĞİ Mİ VAR?

“Sayın Ertuğruloğlu ile Sayın Eroğlu’nun çok yakın görüyorum. Bu son seçimde Tahsin bey Lefkoşa’da  bir numara çıktı, bu kolay bir şey değildi çünkü partiden ayrılmıştı. Bu sonucun alınması, takdirini halka bırakıyorum. ”

DP’DEKİ DURUM NEDİR?

“Bu seçimlerde DP’nin aldığı sonuç, DP’nin gerçek gücü değildir.  Genel sekreteri seçimsiz o makama oturmuştur.”

Bu haber toplam 2158 defa okunmuştur